Peter Skaarup: DFer skulle have overvejet, hvordan folk ville læse det

Dorthe Ullemoses indlæg i går i Fyns Amts Avis var ikke gennemtænkt, mener DF-gruppeformand Peter Skaarup. Men det får ingen konsekvenser for hende.

»Set i bakspejlet skulle hun have tænkt på, hvordan folk der læser det, ville modtage det og spurgt sig selv, om det kunne misforstås,« siger Peter Skaarup om Dorthe Ullemose, der i går skrev et læserbrev i Fyns Amts Avis under overskriften »Afbrændinger er forventlige«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Dansk Folkepartis folketingsmedlem Dorthe Ullemose i går havde et læserbrev i Fyns Amts Avis med overskriften »Afbrændinger er forventelige«, havde hun ikke tænkt det ordentligt igennem.

For hun burde have forudset, at Dansk Folkepartis modstandere ville læse indlægget »ligesom en hvis herre læser Bibelen« og med vilje ville misforstå indholdet og mene, at DFeren retfærdiggør de afbrændinger af asylcentre og andre boliger, der huser flygtninge, som den seneste tid har hærget Sverige.

Det siger partiets gruppeformand Peter Skaarup i dag til politiko.dk, efter at læserbrevet i den fynske avis har medført lidt af en storm.

»Set i bakspejlet skulle hun have tænkt på, hvordan folk der læser det, ville modtage det og spurgt sig selv, om det kunne misforstås,« siger Peter Skaarup.

»Selve indlægget var formuleret, så det godt kunne misbruges af politiske modstandere, der ville misforstå, hvad hun mener,« siger han videre.

»På et tidspunkt får folk nok«

Dorthe Ullemose skriver om situationen i Sverige: »Hvad havde politikerne dog forventet?«. DFeren uddybede i går eftermiddag sit indlæg over for politiko.dk og sagde blandt andet:

»På et tidspunkt får folk nok. Især hvis man ikke bliver lyttet til. Og så udfører man handlinger, som man egentlig ikke har lyst til at gøre. Det er det, vi ser med afbrændingerne i Sverige lige nu. Man bliver desperat på et tidspunkt. Det må man forvente, når man ikke lytter,« siger Dorthe Ullemose til politiko.dk.

Det har fået en række politiske modstandere til at kritisere udtalelserne og gjorde, at DFs partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, tidligere på dagen måtte tage afstand fra Ullemoses skriverier.

»Vi tager selvfølgelig afstand fra enhver voldshandling - uanset hvor det foregår. Og selvfølgelig er der ikke nogen, der skal brænde boliger af - hvad enten det er flygtningeboliger eller andre. Selvfølgelig skal man ikke det,« sagde han til politiko.dk.

Skrev FB-opdatering og forklarede

Polemikken fik i går Dorthe Ullemose til at gå på Facebook og uddybe sine holdninger:

»For at slå det helt og aldeles fast: Jeg synes, at afbrændingerne er frygtelige, og jeg kan ikke kraftigt nok tage afstand fra enhver form for hærværk og vold. Den slags hører ingen steder hjemme i et demokrati. Jeg skriver intet sted, at de er forståelige, eller at jeg sympatiserer med dem. Så lad venligst være med at skyde mig holdninger i skoene, som jeg ikke har. Tak!«

Kære alle, Et debatindlæg i Fyens i dag har vakt nogen opmærksomhed. Indlægget handler om den svenske asylpolitik, og...

Posted by Dorthe Lynge Ullemose on Wednesday, October 28, 2015

Peter Skaarup understreger, at han ikke har bedt Dorthe Ullemose om at forklare sig, men lægger ikke skjul på, at han er glad for, at hun gjorde det.

»Den måde, hun formulerede sig på i går, var rigtig god. Det var et udtryk for det, hun står for. Og så anerkender hun jo også, at det måske kunne misforstås,« siger han og fortsætter:

»Det har hun så taget højde for i sin facebookopdatering, og så er den ikke længere synes jeg.«

»Står intet i mit læserbrev, som jeg ikke kan stå inde for«

Tidligere i dag lagde Dorthe Ullemose så sit læserbrev fra Fyns Amts Avis op på sin Facebook.

Og i en kommentar til sit eget opslag, slår hun fast, at der »står intet i mit læserbrev, som jeg ikke kan stå inde for«.

VH Dorthe Ullemose MF (DF) Skårupøre strandvej 100 SkårupI FAA søndag d. 25/10 er ” Fra ugens bagkant ” forfattet af...

Posted by Dorthe Lynge Ullemose on Thursday, October 29, 2015

Men Peter Skaarup fastholder, at Dorthe Ullemose, trods sit nye opslag på Facebook, ikke forsvarer afbrændingerne.

»Der er ingen, der mener – i hvert fald ikke hos os – at der er noget, der retfærdiggør politisk vold og ildspåsættelser. Heller ikke Dorthe Ullemose,« siger Peter Skaarup.

»Hun mener ikke, at der skulle være en automatik i, at hvis man modtager asylansøgere er der også nogle der går til modværge, bruger politisk vold, ildspåsættelser og lignende,« siger han.