Peter Loft: Jeg vender ikke tilbage

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, var meget overrasket, da han i dag blev fritaget for tjeneste af sin minister. Han har ikke tænkt sig at vende tilbage til den post, han har beklædt i 18 år.

Skatteministeriets nu forhenværende departementschef, Peter Loft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»A day to remember«. Sådan betegner den nu hjemmegående departementschef, Peter Loft, dagen i dag, hvor han blev sendt hjem fra arbejde de næste par år, mens en skattekommission undersøger hans rolle i behandlingen af Helle Thornings skattesag.

- Jeg har ikke set det her komme, så jeg skal lige vænne mig til situationen. Det hele er lidt nyt, siger Peter Loft til Berlingske Nyhedsbureau, der samtidig udtrykker forståelse for skatteministerens beslutning.

- Jeg forstår det sådan set udmærket. Der skal laves en stor skattereform, og det er et arbejde, der kræver et stærkt engagement og en ændring af den embedsstruktur, som jeg selv har gennemført. Så jeg kan egentlig godt forstå, at skatteministeren må spørge sig selv, om jeg er den rette mand, siger Peter Loft.

Hans fagforbund, Djøf, forstår dog ikke ministerens beslutning, og administrerende direktør Mogens Kring Rasmussen kræver nu en forklaring på Peter Lofts »fritagelse«.

- Fritagelsen er uforståelig. Skatteministeren har jo indtil nu udtrykt fuld tillid til Peter Loft, og samtidig har både Justitsministeriet og Finansministeriet konstateret, at der ikke er grundlag for at tage disciplinære eller tjenstlige skridt, siger administrerende direktør i Djøf, Mogens Kring Rasmussen.

Peter Loft tager den mere med ro. Han får nemlig sin løn, mens skattekommissionen arbejder, og han kunne egentlig godt trænge til at puste ud, siger han.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en stor belastning både det, jeg har været igennem i pressen, og det der venter med undersøgelsen, siger Peter Loft og fastslår, at hans karriere i Skatteministeriet nu er slut.

- Jeg vender ikke tilbage til Skatteministeriet igen. Nu bliver der jo udnævnt en ny departementschef, og det er jo nok med en, siger han.

Peter Loft blev udpeget til departementschef i efteråret 1993 og har i de forløbne 18 år betjent otte forskellige skatteministre.