Peter Loft: Jeg forstår Thor Mögers beslutning

Peter Loft kan godt forstå, hvorfor skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har fritaget ham for opgaverne som departementschef i Skatteministeriet.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) beslutning om at sende departementschef Peter Loft hjem kom som en overraskelse for hovedpersonen selv. Men han accepterer ministerens beslutning.

- Jeg kan godt forstå beslutningen. Jeg må da ærligt indrømme, at jeg også selv synes, at det er en hård belastning at have sådan en sag hængende over hovedet, siger Peter Loft til jp.dk.

Thor Möger Pedersen har valgt at sende Peter Loft hjem, indtil en undersøgelseskommission er klar med en konklusion i sagen om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) lækkede skatteoplysninger. Det er den om to år. I den tid er Peter Loft fritaget for tjeneste.

Kommissionen skal vurdere, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), dennes spindoktor Peter Arnfeldt samt Peter Loft forsøgte at blande sig i SKATs afgørelse af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Mens undersøgelseskommissionen arbejder, skal der gennemføres en skattereform og ske en omstrukturering af den måde, som Skatteministeriet og Skat er organiseret på.

- Vi har store opgaver foran os i Skat, og jeg er nok ikke den rette til at vurdere, om jeg har kræfterne til det eller ej. Så jeg kan godt forstå beslutningen, selv om jeg da lige skal vænne mig til det, siger Peter Loft til jp.dk.

Troels Lund Poulsen, som har forsøgt at blive sendt på ufrivillig orlov i forbindelse med skattesagen, har ikke lyst til at forholde sig til den ny skatteministers beslutning om at fritage Peter Loft for tjeneste.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Troels Lund Poulsen til Berlingske Nyhedsbureau.