Peter Arnfeldt frikendt for alle sigtelser

Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod Peter Arnfeldt for at have lækket oplysninger om Thornings skatteforhold.

Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod eks-spindoktor Peter Arnfeldt for at have lækket fortrolige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S). Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mere end to år har han været sigtet for at lække fortrolige oplysninger om Thorning-Kinnock-familiens skatteforhold, men mandag har politiet droppet sigtelsen mod tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.

I 2010 arbejdede Peter Arnfeldt som særlig rådgiver for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), da Skat behandlede Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag. Og som den eneste har Peter Arnfeldt været sigtet for at lække parrets fortrolige skatteafgørelse.

Men den sigtelse droppes nu, lyder det fra Københavns Politi.

»Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den,« siger politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politidirektøren peger på, at danskere skal kunne have tillid til, at deres personoplysninger - særligt skatteforhold - opbevares fortroligt.

»Det er derfor rigtig ærgerligt, at vi i dag (mandag, red.) må konstatere, at det på trods af omfattende undersøgelser ikke har været muligt at finde frem til, hvem der har brudt den fortrolighed,« siger Thorkild Fogde.

Peter Arnfeldt har været sigtet siden september 2012 - blandt andet på den baggrund, at han var en af de få personer, der havde adgang til de lækkede papirer.

Sideløbende med Københavns Politi har Skattesagskommissionen også forsøgt at afklare, hvem der lækkede Thorning-Kinnock-parrets skatteafgørelse til dagbladet BT før folketingsvalget i 2011. Men det er ikke lykkedes kommissionen at finde gerningsmanden, og i beretningen konkluderer kommissionsmedlemmerne, at afgørelsen sandsynligvis blev lækket fra daværende Skat København eller fra Skatteministeriet.

Politiet har ligeledes haft fokus på Skat og har blandt undersøgt, hvilke medarbejdere der har haft adgang til sagen, og gennemgået deres computere, telefoner og opslag i Skats systemer. Men efter at have gennemgået materialet har politiet og Statsadvokaten konkluderet, at der ikke er grund til at tro, at Peter Arnfeldt kan blive dømt i en retssal. Derfor frafalder anklagemyndigheden sigtelserne mod den tidligere spindoktor.

Peter Arnfeldt vil nu søge erstatning i sagen, oplyser han til TV 2 News.

Med politiets ophævelse af sigtelsen mod Peter Arnfeldt, er det muligt, at ingen vil blive dømt for lækagen af Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattepapirer. Det skyldes blandt andet, at forældelsesfristen for sigtelser nu er overskredet.