Persongalleri: Her er Dagpengekommissionen

De ti kommissionsmedlemmer - som både tæller professorer og repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter - har siden juni 2014 arbejdet på at gentænke systemet for de danske arbejdsløshedskasser.

Tre af Dagpengekommissionens medlemmer: Fra venstre formanden, Nina Smith, Harald Børsting og Bente Sorgenfrei. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Dagpengekommissionens arbejde er helt konkret foregået ved, at kommissionens medlemmer på formand Nina Smiths foranledning i begyndelsen mødtes månedligt for at spore sig ind på hinandens tilgange til dagpengespørgsmålet.

Siden blev arbejdet mere intensivt, som deadlinen har nærmet sig for kommissionens arbejdet med at knække koden til et fremtidssikret dagpengesystem.

Kommissoriet, som den daværende SR-regering udstak, lød blandt andet:

»Regeringen ønsker et moderne, fleksibelt og robust dagpengesystem med en høj andel af forsikrede. Samtidig skal dagpengesystemet også fremadrettet yde økonomisk tryghed for medlemmer ramt af ufrivillig ledighed og sikre, at ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.«

Her kan du læse en række mini-portrætter af Dagpengekommissionens ti medlemmer.

Nina Smith

60 år og formand for Dagpengekommissionen. Nina Smith er professor ved Økonomisk Institut ved Aarhus Universitet, hvor hun gennem årene har forsket i nationaløkonomi, arbejdsmarkedet og ligestilling. Nina Smith har siddet med ved bordet i ikke færre end 11 statsligt nedsatte kommissioner, råd og tænketanke, og hun er bestyrelsesmedlem i Carlsberg A/S og Nykredit.

Lørdag 17. oktober: Professor Nina Smith, 60 år. // Nina Smith er nyt bestyrelsesmedlem i Carlsberg. Interview om hendes syn på danskernes mandschauvinisme og mangel på kvindelige ledere. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.

Harald Børsting

63 år, er formand for LO, som er en faglig hovedorganisation for 17 medlemsforbund. I 1995 kom han ind i LO-ledelsen som sekretær og forretningsudvalgsmedlem, og fra 2003 har han været en del af hovedbestyrelsen. Harald Børsting har flere gange spillet en afgørende rolle i forhandlinger om arbejdsmarkedsreformer.

Palle Simonsen begravelse Messiaskirken Charlottenlund Harald Børsting Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

Michael Rosholm

51 år, er professor ved Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet. Han blev cand.oecon. i 1993 og ph.d. i 1998. Fra 2006-2012 var Michael Rosholm vismand i Det Økonomiske Råd.

Konference Trygfondens Børneforskningscenter nobelpristager James Heckman holder keynote speech fra 09.15-10.30 Professor Michael Rosholm er også til stede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard.

Bente Sorgenfrey

59 år, er formand for FTF, som er en dansk hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte. Bente Sorgenfrey er desuden medlem af Det Økonomiske Råd, bestyrelsesmedlem i ATP og medlem af repræsentantskabet i Nationalbanken.

Trepartsforhandlinger - FTFs formand Bente Sorgenfrey taler 1. maj i Fælledparken i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen.

Henrik Bach Mortensen

59 år, er direktør for Dansk Arbejdsgiverforenings afdeling for Arbejdsmarkedspolitik- og kvalifikationer. Medstifter af den liberale tænketank, Cepos. Uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og m.phil. fra Cambridge University.

Hul i lov koster trecifret millionbeløb BV.: Henrik Bach Mortensen, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening taler med journalister inden mødet ang. akut-pakke på dagpengeområdet i Beskæftigelsesministeriet fredag d. 31 august 2012. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen.

Jon Kvist

48 år, er professor ved Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitetscenter, hvor han forsker i velfærdsmodeller og effekten af politik på velfærdsområdet. Jon Kvist har udover sit arbejde i Dagpengekommissionen herhjemme været med i ekspertgrupper i Norge og Skotland for at udvikle velfærdsmodeller.

Jon Kvist. Foto: Privatfoto Fold sammen
Læs mere

Jens Kristiansen

53 år, er professor ved Københavns Universitets Welma-center, som beskæftiger sig med at udarbejde et »retsvidenskabeligt grundlag for beskrivelsen af velfærdssamfundet« i et europæisk perspektiv. Jens Kristiansen har tidligere arbejdet i Justitsministeriet og har skrevet flere bøger og rapporter om arbejdsret, herunder en doktorafhandling lønmodtagerbeskyttelse i dansk arbejdsret.

NY ARBEJDSMARKEDSHÅNDBOG FOR ERHVERVSLEDERE, "FAKTA PERSONALEJURA". FRA VENSTRE SES DIREKTØR TORKILD JUSTESEN, DA%3B LEKTOR JENS KRISTIANSEN, KBH.S UNIVERSITET OG ADVOKAT MARIANN NORRBOM. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE.

Bertil Holmlund

68, er senioprofessor i økonomi ved Uppsala Universitet i Sverige. Bertil Holmlund har gennem tiden bedrevet omfattende forskning i nationaløkonomi og arbejdsmarkedspolitik- og mekanismer, og han har i den forbindelse forfattet talrige bøger om samme emne. Udover den danske Dagpengekommission har Bertil Holmlund deltaget som ekspert i en række svenske statslige råd og kommissioner.

Seniorprofessor i økonomi, Bertil Holmlund. Foto: Uppsala Universitet. Fold sammen
Læs mere

Jan Olsen

62 år, har været cheføkonom i KL (Kommunernes Landsforening) gennem 36 år, men valgte i foråret 2015 at fratræde posten. Jan Olsen er uddannet økonom fra Odense Universitet.

Tidligere cheføkonm i KL, Jan Olsen. Foto: KL Fold sammen
Læs mere

Claus Andersen

Er kontorchef i Beskæftigelsesministeriets analyseenhed og har fungeret som sekretariatchef for Dagpengekommissionen. Claus Andersen har tidligere været seniorrådgiver i Finansministeriet.