Pernille Vermund får voldsomme reaktioner: Skal være gæstebartender på populær bar

Foto: Jens Nørgaard Larsen

»Toga Vin & Ølstue på Store Kirkestræde 3 i København er »et godt gammelt dansk værtshus, hvor alle er velkommen«, står der på barens hjemmeside.

Det er et sted, hvor »mange af vore gæster har hang til en god politisk diskussion og et godt krus øl«, og hvis du har været der, er du sikkert stødt på en Christiansborg-politiker eller to, enten foran eller bagved bagdisken. Toga Vinstue har nemlig en lang tradition for at invitere politiske gæstebartendere.

Velkommen er også formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der er blevet inviteret til at være gæstebartender på den populære bar tirsdag i næste uge.

Eller velkommen ... det er måske så meget sagt.

For godt nok har Toga Vinstue bekendtgjort for sine mange følgere på Facebook, at Pernille Vermund er kommende gæstebartender, men baseret på den reaktion, det har skabt, så har formanden for Nye Borgerlige ikke noget at gøre bag bardisken på Toga Vinstue.

På Facebook-invitationen fra Toga Vinstue møder man kommentarer som:

»Serverer hun molotovcocktails, eller nøjes hun med at tage gas på kunderne?«

»Jamen hygge i førerbunkeren til dem der dukker op.«

»Så ved vi da, hvor vi ikke skal hen.....FØJ.«

Ejeren af Toga Vinstue, Peter Frederiksen, skrev onsdag sin Facebook-profil, at »vi oplever lidt af en shitstorm på Toga i disse timer«.

»Der er mange, der truer med aldrig at komme på Toga mere. Det lidt sjove er, at hverken jeg eller personalet kan huske at have set ret mange af de personer, der nu ikke længere vil besøge os, så mon ikke lige vi overlever.«

På Facebook-invitationen med de mange hadefulde kommentarer uddyber han:

»På Toga er der højt til loftet, det har der alle dage været og det vil der også være fremover. Vi sætter den frie debat højt og fordømmer ingen. Det betyder ikke, at vi er enige med alle vores gæster, men det er jo netop pointen med Toga, at man kan mødes på tværs af forskellige opfattelser og ideologier, diskutere og få sig en kold øl. Vi er ikke og har aldrig været et sted for den ene eller anden fløj.«

Personen, der hele handler om, tager tydeligvis kritikken med sindsro.

Hun har også delt Facebook-invitationen fra Toga Vinstue med ordene »Ses vi?

Her er reaktionen en ganske anden:

»Bestemt.«

»Det bliver et stort tab, hvis du ikke kommer.«

»Tanken er absolut fristende; men København ligger så forbandet afsides.«