Per Ørum vil have atomaffaldsgaranti i 2020

Placeringen af en atomlosseplads er bragt ind i de politiske forhandlinger om 2020-aftale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristendemokraternes enlige folketingsmedlem, Per Ørum Jørgensen, kaster nu placeringen af en atomlosseplads ind i forhandlingerne om regeringens 2020-plan.

Atomaffaldet fra Risø må ikke placeres i udkantsområderne, siger han.

Per Ørum Jørgensen befinder sig i periferien af forhandlingsforløbet og er endnu ikke indkaldt til forhandlinger om hverken aftalen om efterløn eller andet.

Men han kan alligevel blive afgørende, når et flertal skal skabes. Og nu forlanger han en garanti for, at atomaffaldet ikke ender i udkantsområderne.

- Jeg vil fremføre kravet, hvis jeg bliver indkaldt til forhandlinger, fortæller Per Ørum Jørgensen, der eventuelt kan blive en central stemme, når en aftale skal i hus.

Kristendemokraten siger, at kravet omkring placering af atomlossepladsen ikke er ultimativt, men lossepladsen vil være en bombe mod fremgang, turisme og ejendomsværdier for ethvert af de udpegede områder.

- Først tager man vores sygehuse, og så sender man os atomaffald. Det er at bruge os som skraldespand oveni at man har nægtet os det mest basale, siger Per Ørum Jørgensen.

/ritzau/