Per Ørum: Derfor trækker jeg mig

Per Ørum Jørgensen vinker farvel til formandsposten hos Det Demokratiske Parti, og i den forbindelse afviser han, at det skulle have ført til stor utilfredshed blandt partiets medlemmer, samt at der skulle være rod i økonomien.

Per Ørum Jørgensen afviser alt kritik, der er blevet sendt hans vej i forbindelse med hans afgang fra formandsposten hos Demokraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mandagens BT langer et tidligere medlem af Det Demokratiske Parti ud efter Per Ørum Jørgensen, efter det er kommet frem, at han forlader sin formandspost efter kun 10 måneder for i stedet at tiltræde et civilt job.

Det er det tidligere medlem Nichlas Steen Andersson der, efter at været i dialog med andre nuværende medlemmer, har rejst flere kritikpunkter af formanden. Kritik, som Per Ørum Jørgensen slet ikke kender til.

For det første er der tale om, at Per Ørum Jørgensen har ønsket at finde et job og måske endda et, som kunne forenes med den politiske karriere, siger han selv. Og da Behandlingscenter Tjele, der blandt andet behandler for alkoholafhængighed, tilbød ham drømmejobbet, havde han svært ved at takke nej.

- Jeg har fået et job, der ikke er foreneligt med, at jeg kan fortsætte som formand. Der starter jeg til oktober, og Behandlingscenter Tjele vil selvfølgelig gerne have en politisk uafhængighed, og det respekterer jeg fuldt ud, siger Per Ørum Jørgensen til BT og tilføjer i samme åndedrag:

- Jeg er selv ædru-alkoholiker og har været ædru i snart 3 ½ år. Efter jeg blev stoppet den gang (spirituskørsel i 2010, red.) har jeg ikke rørt alkohol overhovedet. Derfor synes jeg, det giver mening for mig at hjælpe andre misbrugere. Her skal jeg primært rådgive kommuner og virksomheder i forhold til at håndtere misbrug på arbejdspladsen.

Per Ørum Jørgensen stiftede selv Det Demokratiske Parti i oktober og efterlader altså formandsposten efter kun 10 måneder. Ifølge Nichlas Steen Andersson er mange medlemmer skuffet over afgangen, og desuden skulle partiet have rod i økonomien. Men den kritik kender Per Ørum Jørgensen ikke til.

- Hvis man ser vores lukkede sider blandt vores medlemmer, så har der været fuld forståelse hele vejen rundt. Derfor bliver der tegnet et helt skævt billede af det, og hvad angår økonomisk rod, så aner jeg ikke, hvad han (Nichlas Steen Andersson, red.) taler om, siger Per Ørum Jørgensen og fortsætter:

- Jeg fortsætter som formand indtil landsmødet i oktober, og så sætter vi en proces i gang nu i forhold til, hvordan ledelsen skal se ud derefter. Jeg vil stadig være en del af Demokraterne bare ikke i en udadvendt rolle.

FACEBOOK | Deltag i debatten om Ørums exit på vores Facebook-side