Pegida melder sin ankomst til Folkemødet

Den islamkritiske bevægelse For Frihed, der tidligere hed Pegida, melder nu også sin ankomst til årets Folkemøde på Bornholm.

ARKIVFOTO. Skolepsykolog og Pegida-talsmand Nicolai Sennels. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en omstridt, islamkritisk organisation slår vejen forbi Folkemødet på Bornholm til juni.

For Frihed, der tidligere gik under navnet Pegida, vil også aflægge solskinsøen et visit, fortæller talsmand og initiativtager Nicolai Sennels.

»Vi skal derover, fordi det er en god mulighed for at møde en masse mennesker, som er politisk interesserede, og forsøge at gøre dem opmærksomme på nogle sager, vi synes, er meget vigtige. Det handler blandt andet om det pres, fundamentalistisk islam lægger på en masse af vores vestlige værdier som eksempelvis ytringsfriheden og måden at behandle kvinder på,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

For Frihed har ikke planer om at deltage i officielle debatter, men Nicolai Sennels og en gruppe andre medlemmer skal i stedet dele foldere ud, interviewe politikere og sende live fra solskinsøen på en række blogs som Uriasposten.net, Snaphanen.dk og Forfrihed.dk

Alt sammen for at sprede bevægelsens budskab om, at den fundamentalistiske islam lægger pres på de vestlige værdier, fortæller Nicolai Sennels.

Flere islamkritiske og højrenationale partier har meldt deres ankomst på Folkemødet - blandt andre den hollandske politiker Geert Wilders og Georgios Epitideios fra det græske nationalistparti Gyldent Daggry.

Flere politikere har udtalt sig særdeles kritisk om højrenationalisternes deltagelse, men Nicolai Sennels synes, debatten har taget en forkert drejning.

»Debatten om Geert Wilders er helt hysterisk, og den er udtryk for en helt forskruet logik,« siger han.

Nicolai Sennels henviser især til, at flere har udtrykt bekymring for, om Geert Wilders udsætter Folkemødet for et øget trusselsniveau.

»Geert Wilders er offer for daglige dødstrusler, blot fordi han kommer med nogle holdninger til noget, der står i Koranen, og som vi i øvrigt er fuldstændig enige med ham i. Det her er et forsøg på at gøre ham til gerningsmand, og det er helt forrykt,« siger han og fortsætter:

»At give Geert Wilders skylden for, at sikkerheden skulle være i fare, svarer til at give et voldtægtsoffer skylden for, at hun er blevet voldtaget, fordi hun er sexet klædt på.«

Geert Wilders har blandt andet foreslået, at Koranen forbydes, og han har proklameret, at han vil holde en stærkt islamkritisk tale, når han gæster Allinge.