Partistifter med fortid hos Alternativet og Ny Alliance fortsætter hos de Radikale

Medstifter af Nationalpartiet og nu tidligere medlem af Alternativet Kashif Ahmad har meldt sig under de Radikales faner. Han føjer dermed endnu et parti til sit politiske CV.

Kashif Ahmad fra Nationalpartiet Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, bliver ofte trukket frem, når talen falder på politikere, der har gjort politisk karriere i flere forskellige partier.

Men den nuværende K-ordfører, der tidligere har siddet i Folketinget for Ny Alliance, Liberal Alliance og de Radikale, er bestemt ikke alene med sin partimæssige alsidighed.

Således har medstifter af Nationalpartiet Kashif Ahmad meldt ud, at han nu fortsætter hos de Radikale.

I et opslag på Facebook skriver Ahmad, at de Radikale »har vist, at de står stærkt på deres værdier om et Danmark, hvor alle mennesker er lige meget værd og hvor alle fortjener friheden til at leve, som de vil«:

»Jeg tror på, at i morgen kan blive bedre end i går, og derfor glæder jeg mig til at se fremad og bidrage til at skabe et grønnere, friere, mere humant og stærkere Danmark,« skriver han videre.

I 2007 forsøgte Kashif Ahmad uden held at komme i Folketinget, da han ved valget stillede op for Ny Alliance, som han sidenhen forlod.

»Efter mange overvejelser og drøftelser«

Syv år senere – i 2014 – stiftede han Nationalpartiet sammen med sine to brødre Aamer og Asif, men det lykkedes ikke for partiet at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget året efter. I 2019 skiftede Kashif Ahmad til Alternativet, hvor han gik efter at komme i Folketinget for partiet i Københavns Storkreds.

I en pressemeddelelse forklarede han dengang:

»Efter mange overvejelser og drøftelser med mine nærmeste har jeg valgt at forlade Nationalpartiet til fordel for Alternativet. Det har naturligvis været en svær beslutning, da jeg selv var med til at skabe partiet tilbage i 2014.«

»Det gjorde vi, da vi var mange, der følte os politisk hjemløse og var imod den eksisterende politiske kultur og den højredrejning, som vi har oplevet i Danmark i mange år. Siden 2014 har vi fulgt Alternativet og arbejdet godt sammen, og jeg har stor respekt for deres arbejde, ærlighed og mod i dansk politik. Derfor har jeg valgt at tilslutte mig dem,« lød det fra Kashif Ahmad.

I marts forlod han Alternativet som følge af den interne uro i partiet, og nu er valget altså faldet på de Radikale.