Partileder forsvandt på vej til partilederdebat: »Han har fået et lille ildebefindende«

For anden gang på to valg har Stig Grenov måtte forlade en partilederdebat på grund af sygdom. Han har dog allerede én gang forsøgt at undslå sig TV-duellernes rampelys - og fejlet.

Kristendemokraternes Stig Grenov ankommer til valgkampens første partilederrunde på DR. TV2's senere på aftenen meldte han fra til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Stig Grenov var forsvundet.

Den 58-årige partiformand for Kristendemokraterne skulle oprindeligt have deltaget i den anden af to partilederdebatter tirsdag aften. Men efter mere end en time som en af tretten partiledere i valgkampens første partileder på DR, blev det øjensynligt for meget for partilederen, og da TV2 blændede op for sin debat 20.55, var Grenov ikke længere at finde ved podierne.

»Han har fået et lille ildebefindende, men han skulle være klar igen i morgen. Det også derfor vores politiske næstformand, Isabella Arendt, går ind og tager over,« oplyser partiets pressekontakt, Anne Grønlund, til Berlingske.

Det er dog ikke første gang, at den kristendemokratiske leder har haft problemer i TV2-debatten på Hovedbanegården. Ved en lignende debat på TV2 i 2015 var Grenov ligeledes nødt til at udgå for en kort bemærkning. Ifølge Stig Grenov selv, bundede hans midlertidige sortie i det skarpe TV-lys og dehydrering.

»Det er helt uden sammenhæng med det, som er sker her,« oplyser Anne Grønlund en valgperiode senere.

»Det er simpelthen træthen ovenpå en hekstisk valgdag, og efter at Stig Grenov har været på arbejde. Men jeg har været i kontakt med ham, og han er tilbage i morgen,« siger hun.

Grenov har allerede tidligere forsøgt at undgå timerne på direkte TV. For mens partiet ifølge de seneste meningsmålinger har befundet sig et sted under spærregrænsen har partiet nemlig haft en mand i fløjen, som der har været store forhåbninger til. Mandag fik det også partiformanden til offentligt at melde ud, hvordan han havde foretrukket at se den lokale kandidat Kristian Andersen som partiets ansigt i duellerne - angiveligt fordi den vestjyske folketingskandidat udgjorde partiets bedste håb for et mandat i folketinget.

»Kristian kan bruge de direkte tv-debatter som en platform til at tale sig ind i hjerterne på de vestjyske vælgere, som gerne vil have et borgerligt alternativ. Han er en fremragende debattør, og jeg i er ikke i tvivl om, at han kan gøre en forskel,« sagde Grenov til Dagbladet Holstebro-Struer mandag, hvor han betegnede valget som en »strategisk beslutning«.