Partier sender lavere rentefradrag til boligejere i spil

Venstre roser Radikale og Dansk Folkeparti for at ville finansiere lavere boligskat med lavere rentefradrag.

Arkivfoto. Venstre roser Radikale og Dansk Folkeparti for at ville finansiere lavere boligskat med lavere rentefradrag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Venstre afviser ikke at røre rentefradraget for at finansiere lavere boligskat. Det vil De Radikale og Dansk Folkeparti gerne for at finde penge til at finansiere lavere boligskatter og kommende ejendomsvurderinger.

Det fastslår Venstres finansordfører Jacob Jensen.

- Jeg vil gerne kvittere for, at De Radikale og Dansk Folkeparti for første gang peger på en finansiering, så vi kan forhandle boligskatten på plads. Jeg håber, at Socialdemokratiet også vil fremlægge forslag, siger Jacob Jensen.

DF og R foreslår i avisen Børsen at begrænse rentefradragsretten. Der skal således findes 32,2 milliarder kroner, når regeringen ønsker at sænke skatten for boligejere. Nogle boligejerne får også penge retur, fordi der er opkrævet for meget boligskat siden 2011.

Venstres finansordfører binder sig ikke til en bestemt model for at begrænse fradraget. Men VK-regeringens reform fra 2009 sænker allerede rentefradraget med ét procentpoint årligt fra 2012 til 2019.

- Jeg vil ikke lægge mig fast på en model. Men Venstre-regeringer har før justeret rentefradraget i en skattereform, siger Jacob Jensen.

Han efterlyser et klart svar om rentefradraget fra Socialdemokratiet. Da Venstre fremlagde sin 2025-plan, ville Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen ikke pille ved rentefradraget, siger Jacob Jensen.

- Socialdemokratiet vil ikke røre rentefradraget, pensionsalderen eller SU. Det er på tide, at partiet siger, hvad de vil i stedet for at pege på alt det, de ikke vil, siger Jacob Jensen.

Nykredits seniorøkonom Jeppe Borre mener, at et lavere rentefradrag rammer boligejerne bredt. Unge rammes relativt hårdt, når de køber deres første bolig.

Boligejere med fast rente har størst renteudgifter og mærker et mindre rentefradrag mest. Boligejere med flekslån mærker rentefradraget, når renten stiger, siger han til Børsen.