Partier enige om at øremærke 60 millioner til enlige forsørgere på SU

Alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten er søndag blevet enige om fordelingen af satspuljen på 185 millioner kroner på beskæftigelsesområdet. Blandt andet skal 60 millioner kroner gå til enlige forsørgere på uddannelseshjælp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen er sammen med Folketingets partier undtagen Enhedslisten blevet enige om, hvordan 185 millioner kroner fra satspuljen på beskæftigelsesområdet skal fordeles.

Pengene uddeles fra 2015 og over de næste fire år. Blandt andet øremærkes 60 millioner kroner til enlige forsørgere på uddannelseshjælp eller SU, mens 20 millioner kroner er afsat til de såkaldte Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelser (STU), som er ungdomsuddannelser for unge udviklingshæmmede og andre unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Derudover er der sat penge af til for eksempel at støtte krigsveteraners vej tilbage på arbejdsmarkedet, gældsrådgivning, personer med psykiske og fysiske handicap, hjælp til au pair-piger og fritidsambassadører i udsatte boligområder.

»Jeg er glad for, at forligspartierne er blevet enige om at støtte de borgere, som er mest udsatte i vores samfund og har behov for ekstra hjælp. Især at vi har afsat 80 millioner kroner til et bedre forsørgelsesgrundlag for vores udsatte unge med et fritidsjob og unge enlige forsørgere, der har et barn, som er anbragt uden for hjemmet,« siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) i en pressemeddelelse.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V), glæder sig over, at der også er sat penge af til, at private kan aktivere folk med fysiske og psykiske handicap.

»Det er afgørende for Venstre, at flere mennesker med fysiske og psykiske handicap kan komme i job og dermed får en reel chance for at bidrage med det, som de kan. Derfor er jeg glad for, at vi har afsat godt 30 millioner kroner til, at private aktører kan få ekstra midler til blandt andet at hjælpe psykisk udsatte til enten at komme i job eller fastholde en tilknytning til arbejdsmarkedet,« siger Hans Andersen.