Parlamentsmedlem forlader DF i protest mod Messerschmidt

Dansk Folkeparti må sige farvel til europaparlamentsmedlem Rikke Karlsson. Hun forlader partiet i protest mod gruppeformand Morten Messerschmidt.

Rikke Karlsson har forladt Dansk Folkeparti og fungerer nu som løsgænger i Europa-Parlamentet. Fold sammen
Læs mere

Morten Messerschmidt (DF), Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, er den direkte årsag til, at Rikke Karlsson nu forlader partiet og bliver løsgænger i Europa-Parlamentet.

I en pressemeddelelse forklarer hun sit farvel med, at hun trods gentagne forsøg ikke har kunnet få udleveret regnskab for to fonde, som hun er medlem af. Morten Messerschmidt og resten af Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet er ifølge Rikke Karlsson ligeledes medlem af de to fonde.

»Jeg har forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt de faktiske forhold i fondene. Da dette ikke har været muligt, ser jeg mig derfor nødsaget til at frasige mig ethvert ansvar i forbindelse med disse fonde og ser derfor kun en udmeldelse af partiet som den eneste løsning,« siger hun.

Rikke Karlsson oplyser, at fondsmidlerne i de to fonde er bundet til præsidenterne for fondene, og i den ene fond har Morten Messerschmidt den post.

»Jeg blev i foråret bedt om at underskrive to dokumenter fra Meld (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og Feld (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy), som tilsyneladende skulle dokumentere, at jeg havde deltaget i møder i disse fonde. Dette måtte jeg på det kraftigste afvise, da jeg på daværende tidspunkt intet kendskab havde til mit medlemskab i disse fonde, ej heller havde deltaget i et eneste møde,« siger Rikke Karlsson og uddyber:

»Efterfølgende måtte jeg konstatere, at jeg ved min indtrædelse i Europa-Parlamentet i juli måned 2014 alligevel må have underskrevet et medlemskab af Meld og Feld. Som ny parlamentariker underskrev jeg i juli 2014 så mange forskellige erklæringer, at jeg med skam må melde, at jeg ikke har været fuldt ud klar over, hvad de alle dækkede over. Jeg handlede i fuld tillid til min gruppeformand Morten Messerschmidt, som havde adskillige års mere erfaring end jeg havde.«

Rikke Karlsson forklarer, at hun siden foråret 2015 har forsøgt at finde ud af, hvordan økonomien se ud i de to fonde, og hvordan pengene er blevet brugt.

»Jeg mener, at jeg som medlem af disse fonde sidder med ansvaret for brugen af disse midler, samtidig med, at jeg er aldeles mørklagt omkring forholdene. Som sagt har jeg forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt sagens sammenhæng. Det har desværre ikke været muligt,« siger hun.

Rikke Karlsson fik 9.205 personlige stemmer ved sidste års EP-valg og var dermed den politiker på Dansk Folkepartis liste, der fik næstflest stemmer. Rikke Karlsson har tidligere været medlem af regionsrådet i Region Nordjylland og byrådet i Rebild Kommune.

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti mister et medlem af Europa-Parlamentet. I sidste valgperiode brød Anna Rosbach med partiet.