Parkeringschefer: Ankenævn bør også gælde kommuners p-bøder

Et bredt flertal på Christiansborg kræver, at de private parkeringsselskaber opretter et uvildigt klagenævn.

Hvis en bilist mener at have fået en uretfærdig parkeringsbøde fra et privat parkeringsselskab, er den eneste klagemulighed at gå gennem retssystemet. Men fremover skal selskaberne drive et uvildigt klagenævn, mener et flertal på Christiansborg. Arkivfoto. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

Fremover skal bilister kunne klage over en parkeringsbøde fra et privat parkeringsselskab ved et uvildigt klagenævn drevet af parkeringsselskaberne selv.

Sådan lyder et lovforslag fra regeringen, som har opbakning fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Og selv om parkeringsselskaberne dermed står til at blive pålagt en ny opgave, er de positivt stemt.

- Det er en skidegod idé. Jeg tror, der bliver skrevet mange bøder, som ikke er berettiget, fra alle selskaber. Så ideen er vældig god, siger Leif Thomsen, der er direktør i Dansk Parkering.

- Der er mange, der er utilfredse med en bøde. Det er de fleste. Så det vil være en stor ting at få den afgjort fra et uvildigt sted.

Han undrer sig dog over, at nævnet ikke også skal behandle klager over de bøder, kommunerne udskriver på kommunale parkeringspladser.

Samme undren har Alex Pedersen, der er direktør i Q-Park. Han finder det ikke helt uvildigt, at kommunerne i dag selv behandler deres klagesager, siger han til DR:

- Du kan klage til kommunen, men du kan også klage til en virksomhed. Hvorfor skal man ikke kunne anke en offentlig pålagt afgift, men kun en privat?

Det nye klagenævn skal drives og finansieres af de private parkeringsselskaber. Det kan få priserne til at stige for bilisterne, erkender transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Samme vurdering lyder fra bilejernes interesseorganisation, FDM.

Men det er ikke sikkert, at der vil komme en prisstigning, siger parkeringsselskaberne.

- Vi håndterer jo også klager i dag. Så jeg tror ikke, vi vil komme til at bruge flere ressourcer på det. Men lovforslaget er ikke vedtaget endnu, så hvordan det konkret bliver, vil tiden vise, siger Leif Thomsen.

Lovforslaget er mandag sendt i høring, og der er høringsfrist 26. januar. Herefter ventes lovforslaget fremsat og vedtaget i Folketinget.

/ritzau/