Parcelhusejere ønsker tryghed fra ny skatteminister

Jonas Dahl, som torsdag bliver præsenteret som nye skatteminister, skal sætte sig i spidsen for at genskabe tilliden til Skat, lyder det fra Parcelhusejernes Landsforening.

Jonas Dahl bliver ny skatteminister efter Holger K. Nielsen, som bliver ny Udenrigsminister efter Villy Søvndal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke ligefrem den mest populære ministerpost, der venter på Jonas Dahl (SF), når han torsdag bliver præsenteret som ny skatteminister. Hos Parcelhusejernes Landsforening mener formand Allan Malskær, at en af de første og vigtigste opgaver for Jonas Dahl må være at genskabe tilliden til skattemyndighederne efter de seneste afsløringer om fejl i ejendomsvurderingerne.

»Der er ikke tillid til Skat og til ejendomsvurderingssystemet. Vores opfordring er, at en ny skatteminister skal sætte sig i spidsen for at lave det her helt om, således skatten ikke længere er baseret på et skøn, som en familie vel og mærket ikke ved, om de kan regne med året efter,« siger Allan Malskær.

Han understreger, at Parcelhusejernes Landsforening ønsker en langt mindre afgift på det at eje en bolig. Det er ekstremt, at staten tager så mange penge ud af 60 procent af befolkningen, lyder det fra formanden.

»Enten skal han lave en decideret bo-afgift, hvis man mener, at der skal betales en skat for at have et sted at bo, og så skal det gælde alle. Eller også skal han afskaffe den skøre idé, at man skal beskattes, hvis man ejer en ejendom,« siger Allan Malskær og pointerer, at det handler om at skabe tryghed.

»Flere skatter og afgifter giver mindre tryghed blandt danskerne. Regeringen vil gerne behandle folk ordentligt og give borgerne en tryghed, og den vil have, at danskerne bruger lidt flere penge for at øge beskæftigelsen. Derfor handler det om at skabe tryghed. Ellers vil danskerne blive ved med at holde på pengene. At være skatteminister har aldrig været en post, man bliver populær af at bestride, og netop derfor kan jeg kun opfordre den nye mand til at lave nogle løsninger, folk forstår, og som er rimelige,« siger Allan Malskær.