Papes ulovlige støtte kan koste fodboldklub millioner

Det kan koste fodboldklubben Viborg FF et millionbeløb, hvis Konkurrencerådet finder, at den har modtaget konkurrenceforvridende støtte fra byrådet i Viborg og borgmester Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen (K). Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om Viborg Kommunes byråds ulovlige støtte til fodboldklubben Viborg FF kan potentielt ende med at koste klubben et millionbeløb. Det skriver Politiken.

Statsforvaltningen har afgjort, at det var ulovligt, da byrådet med afgående borgmester og ny formand for de Konservative Søren Pape Poulsen (K) pålagde det kommunale forsyningsselskab at købe et stadionsponsorat hos Viborg FF.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyser til avisen, at den følger sagen og holder øje med, om der er ydet konkurrenceforvridende støtte. Styrelsen kan bede Konkurrencerådet om at behandle konkrete sager. Og vurderer rådet, at konkurrenceloven er blevet overtrådt, så kan fodboldklubben blive pålagt at tilbagebetale dele af eller hele støtten.

Kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Søren Bo Rasmussen siger til Politiken:

»I den konkrete sag vil det betyde, at støtten skal have givet Viborg FF en konkurrencefordel frem for de andre klubber, som de frit konkurrerer med«.

Ifølge kontorchefen er det essentielle i forhold til konkurrencesager nemlig, om kommunen har betalt en overpris, som en privat virksomhed ikke ville have betalt.

Direktør for Viborg FF Morten Jensen oplyser til Politiken, at han ikke forventer, at sagen får konsekvenser for fodboldklubben, da han mener, at handlen er foregået på normale markedsvilkår.