Papes flertal for Tibetundersøgelse vakler

DF vil ikke bakke op om justitsministerens udkast til, hvad den nye Tibetkommission skal undersøge.

Arkivfoto: Hvis Dansk Folkeparti ikke vil støtte justitsministerens afgrænsning af, hvad der skal undersøges, kan ministeren også få flertal sammen med Socialdemokratiet. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Efter et møde fredag er det uvist, om justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kan samle flertal for det udkast til ny Tibetundersøgelse, som han har spillet ud med.

Dansk Folkeparti ser store mangler i ministerens udkast til kommissorium, og retsordfører Peter Kofod Poulsen kræver væsentlige ændringer, hvis partiet skal bakke op.

»Vi synes ikke, at det er specielt godt i forhold til, hvad ministeren har stillet retsordførerne i udsigt,« siger Kofod Poulsen.

»Vi synes, kommissionen skal finde ud af, om der er nogle hos myndighederne, der målrettet har gået efter, at kommissionen ikke skal have det fulde billede.«

»Og så synes vi også, at det er væsentligt, at den ser på, hvad der er foregået på møderne mellem Udenrigsministeriet og den kinesiske ambassade,« siger retsordføreren.

Hvis Dansk Folkeparti ikke vil støtte justitsministerens afgrænsning af, hvad der skal undersøges, kan ministeren også få flertal sammen med Socialdemokratiet.

Men Socialdemokratiet svarer ikke direkte på spørgsmålet om, hvad partiet mener om udkastet. Den fungerende politiske ordfører, Benny Engelbrecht, skriver i en sms:

»Der har været afholdt møde i Udvalget for Forretningsorden i går (fredag, red.). Nu afventer vi justitsministerens reaktion på tilkendegivelserne.«

/ritzau/