Pape: Vi har ikke krydset målstregen endnu

De Konservatives formand fortæller, at partiet er tæt på at have et regeringsgrundlag med Venstre og LA klar.

Søren Pape og Brian Mikkelsen (K) ankommer til regeringsgrundlags forhandlinger på Marienborg fredag d.25.11.2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Efter at have arbejdet ugen igennem er Venstre, De Konservative og Liberal Alliance ved at nærme sig et regeringsgrundlag for den kommende regeringen.

Det fortæller formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, da han søndag morgen går til gruppemøde på Christiansborg for at orientere sin folketingsgruppe om udviklingen.

- Vi er nu kommet så langt, at jeg vil orientere min gruppe om, hvad vi er kommet frem til. Vi er så langt, at jeg kan give en grundig gennemgang af, hvad vi er kommet frem til.

- Vi bliver forhåbentligt færdige senere. Det begynder at hjælpe på det, men vi er ikke færdige, før vi er færdige. Så vi har ikke krydset målstregen endnu, siger han.

Søren Pape Poulsen siger, at der stadig er "udeståender", men han vil ikke komme nærmere, hvilke de er.

Tidligere søndag ankom medlemmerne af De Konservatives folketingsgruppe til lokalerne på Christiansborg.

- Det bliver spændende at blive orienteret om de seneste dages forhandlinger. Jeg glæder mig.

- Det vigtigste er, at der er konservative fingeraftryk i regeringsgrundlaget. Andet vil jeg ikke sige, før vi er blevet orienteret, siger folketingsmedlem Naser Khader på vej ind til orienteringen.

K, LA og V forhandler i disse dage om et nyt regeringsgrundlag.

Det sker efter, at Venstre inviterede de to partier til at deltage i en ny regering tidligere i november.

Siden folketingsvalget i 2015 har Venstre været alene i en mindretalsregering med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti som støttepartier.

En ny regering vil fortsat have behov for Dansk Folkepartis mandater for at danne flertal. Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er politisk langt fra hinanden, ikke mindst i forhold til væksten i den offentlige sektor og omkring topskatten.

/ritzau/