Pape: Vi er ikke længere det Danmark vi husker

Der er sket et værdiskred i Danmark. Nærvær og respekt er afløst af egoisme og hensynsløs adfærd, mener Pape.

De Konservatives landsråd 2017 i Tivolis Hotel & Congress Center. Her er det Søren Pape på talerstolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. - Vi er ikke længere altid det Danmark, vi husker. Der er sket et skred.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i sin tale til deltagerne i partiets landsråd i Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Her fik de 1000 fremmødte en tale præget af konservativ værdipolitik. Det er den enkelte og familiernes ansvar, at man opfører sig ordentligt og gør, hvad politiet siger, lød det:

- Det er i det Danmark, jeg gerne vil leve og give videre til de kommende generationer, siger Søren Pape Poulsen.

Han ser værdiskreddet i mange dele af samfundet.

Både når det gælder de sociale medier, hvor børn mobber hinanden og deler nøgenbilleder af klassekammeraterne, i bandekriminaliteten, der har ført til skudepisoder i flere byer, og i venstrefløjsaktivisters opførsel i forbindelse med Ungdomshuset.

- Husker I 10-års-dagen for rydningen af Ungdomshuset i København tidligere på året? Her bevæbnede uopdragne aktivister sig med kasteskyts, slangebøsser og petanquekugler og meget mere og udøvede vold mod vores betjente.

- Det gjorde mig godt gammeldags gal i skralden, siger Søren Pape Poulsen.

Han fortæller, at ophidselsen ikke blev mindre, da han så en ung mand blive interviewet på tv om deltagelsen i begivenhederne.

- Han blev spurgt, hvorfor han var med til demonstrationen. Det havde han lidt svært ved at svare på. Så kom han i tanke om, at han hellere måtte sige "Intet glemt - intet tilgivet". I guder. Han gik i flyverdragt for 10 år siden.

- Stram op og gør noget nyttigt for samfundet, lyder det fra Søren Pape Poulsen til klapsalve fra salen.

Som justitsminister har han talt for strafskærpelser på en række områder. Selv om effekten af strafskærpelser er omdiskuteret, fastholder Pape, at det er en af vejene til at genskabe respekten for myndighederne:

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at den respektpakke, vi vedtog umiddelbart før årsskiftet, nu begynder at vise sit værd.

- Senest har vi set, at en 23-årig mand har fået ni måneders ubetinget fængsel for stenkast mod politiet, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren undrer sig i sit "stille konservative sind" over, "om disse menneskers forældre altid er klar over det ansvar, forældreskabet bringer med sig".

- Lad mig give et eksempel: Selv en rund og blid mand som jeg bliver godt og grundigt rasende, når jeg ser helt absurde initiativer som "Foreningen for Forældre mod Politibrutalitet" tage voldsdemonstranter fra Ungdomshuset i forsvar.

- Det er fuldstændig på månen. Jeg ser da umiddelbart et større behov for et nyt initiativ, som kunne kaldes for "Foreningen for forældre, der skulle tage at opdrage deres snotforkælede unger", siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/