Pape: Truende personer skal fratages kontanthjælpen

Personer, der optræder truende over for sagsbehandlere, skal have erstattet kontanthjælpen med en madkasseordning, mener den konservative formand.

Læs mere
Fold sammen

Kontanthjælpsmodtagere, der truer sagsbehandlere og andre ansatte i kommunen, skal have erstattet kontanthjælpen med en madkasseordning, mener formand for de Konservative Søren Pape Poulsen (K).

Det betyder, at man i stedet for at få udbetalt penge, får en madkasse med nødvendige varer samt et mindre kontantbeløb.

»Vi bliver nødt til at se på, hvilke sanktioner vi har over for dem, der får kontanthjælp og har en truende adfærd overfor personalet. Ud over at det skal anmeldes, så må man tage kontanthjælpen fra dem, og så må de komme på madkasseordning. Ligesom afviste asylansøgere får,« siger han.

Udmeldingen kommer oven på TV2s udsendelser om sigøjnerbossen Gimi Levakovic og hans familie. Flere medlemmer af familien Levakovic er blevet dømt for trusler mod kommunale sagsbehandlere.

Pape understreger, at kommunerne selvfølgelig skal anmelde det til politiet, når de oplevere medarbejdere, der bliver truet.

Madkasseordningen er en ekstra sanktion, der kan anvendes over for truende personer.

»Der er typer som ham her Levakovic, og jeg kan da godt forstå, at en socialrådgiver føler sig utryg, når man ser den måde, som han kan hidse sig op på. Når man ikke kan sende dem ud af landet, så må det have en anden konsekvens. Det her kommer ud over, at de selvfølgelig får en staf og en dom,« siger Søren Pape, der ikke mener, at vi kan leve med, at vi serverer kontanthjælp for personer, der opfører sig sådan.

»Vi må skære helt ind til benet. Så får du leveret noget mad, og så må du leve af det. Så ved man, at når man truer, så klapper fælden,« siger han.