Pape: Stigende kriminalitet i Malmø er foruroligende

Dansk politi arbejder med svenske myndigheder. Man ser ikke tegn på, at kriminalitet fra Malmø breder sig.

Arkivfoto. Dansk politi arbejder med svenske myndigheder. Man ser ikke tegn på, at kriminalitet fra Malmø breder sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er 30 kilometer fra København til Malmø. Derfor skaber det utryghed, når der sker en eskalering i brugen af skudvåben og håndgranater i Malmø.

I et samråd på Christiansborg onsdag siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om kriminaliteten i Malmø:

»Det er en foruroligende udvikling, vi har set i Malmø i den seneste tid. Jeg forstår godt, at man er bekymret for, om den udvikling kan brede sig til vores land.«

Han kommer dog samtidig med en beroligende melding til utrygge danskere i København og Nordsjælland, som ligger tættest på Malmø:

»Dansk politi er meget opmærksom på udviklingen, men oplever ikke en sammenhæng mellem kriminaliteten i Malmø og kriminaliteten i København og Nordsjællands politikredse«.

»Rigspolitiet har heller ikke kendskab til, at kriminalitet i det svenske rocker- bandemiljø er relateret til konflikter i Danmark,« siger Søren Pape Poulsen.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, mener, at udviklingen er dybt bekymrende. Hun er dog samtidig lettet over, at dansk politi efter tæt og løbende kontakt med svenske myndigheder ikke ser tegn på, at kriminaliteten fra Malmø breder sig til Danmark.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er nærmest rystet over udviklingen i Sverige:

»Det er utroligt, at et velfungerende land som Sverige er forvitret til det, vi ser nu. Der er sket en eksplosion i kriminaliteten, og man kan ikke længere benægte, at det har sammenhæng med Sveriges udlændingepolitik.«

»Det er utroligt tragisk, at vi i 2017 har et samråd om, hvad der foregår i et land, vi ellers har kendt som trygt. Det er utroligt tankevækkende,« siger Peter Kofod Poulsen.