Pape råbte Samuelsen op: Vi får ingenting med jeres ultimatum

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, opfordrede på partiets landsråd Liberal Alliance til at droppe deres ultimative krav om topskattelettelser. Det er noget rod, det der foregår i blå blok, sagde han.

Søren Pape Poulsen på talerstolen ved landsrådet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tony Brøchner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Man kan tale om Danmarksmesterskaberne i træklatring.«

Sådan betegnede Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, den aktuelle politiske situation i blå blok fra partiets landsråd i Herning.

Til lyden af Bruce Springsteen og stående klapsalver kickstartede Pape Det Konservative Folkepartis landsråd i Herning Kongrescenter med et opråb til Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen: Drop jeres ultimative krav om en lettelse i topskatten på fem procentpoint til alle topskatteydere.

»Ingenting er det, vi er ved at få lige nu. Ingenting er det, vi får, hvis LA holder fast i deres ultimatum. Men hvad er værre end ingenting? Det er Mette Frederiksen som statsminister med Uffe Elbæk og Pernille Skipper, der svinger pisken!« lød det fra Søren Pape Poulsen til massive klapsalver fra omkring 600 Konservative medlemmer.

Anders Samuelsen har truet med at vælte den siddende regering, hvis Liberal Alliances ultimative krav om topskattelettelser til alle topskatteydere ikke bliver opfyldt. Men regeringens 2025-udspil rummer mange elementer, herunder erhvervsskattelettelser og personskattelettelser, som Liberal Alliance risikerer at smide ud af vinduet, slog Pape fast:

»Vi bliver ikke så ultimative, at vi vælter en regering. Vi har det sådan: Hellere et skridt fremad end at stå med ultimatummer og hoppe på stedet. For ærlig talt, så hvis vi kigger på det, der foregår i blå blok lige for øjeblikket, så er det jo noget rod,« sagde han.

Det var i lyset af en historisk lav tilslutning til Det Konservative Folkeparti, at partiet åbnede sit Landsråd. Berlingske Barometer, der vægter gennemsnittet af flere institutters meningsmålinger, viser en tilslutning til partiet på blot tre procent. Det er 0,4 procent lavere end ved folketingsvalget i 2011, hvor partiet fik 3,4 procent af stemmerne. Ved valget i 2011 fik Det Konservative Folkeparti en tilslutning på 4,9 procent.

»Jeg har ikke talt meget om valg. Og det har jeg ikke, fordi jeg synes, det er tid til, at vi finder løsninger. Men bliver der valg, så tag ikke fejl: Så er vi klar. Folketingsgruppen er klar til valg. Det kan jeg garantere for. Jeg er klar til valg. Er I klar?!” sagde Søren Pape Poulsen.