Pape om peberspray i hjemmet: Man skal tænke sig om

Personer, der ønsker at anskaffe sig en peberspray, skal have vejledning, siger justitsministeren.

(ARKIV) Justitsminister Søren Pape Poulsen (K), den 28. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Personer over 18 år skal kunne have en peberspray liggende i hjemmet, uden at man behøver at søge tilladelse til det.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) onsdag.

Men selv om både Politiforbundet og Det Kriminalpræventive Råd har kritiseret idéen om at ligge en peberspray i hænderne på helt almindelige danskere, så mener justitsministeren stadig, det er en god idé.

»Man skal jo tænke sig om med det her. Det er også derfor, man skal have vejledning i, hvad det betyder at have en peberspray, der hvor man køber den.«

»Men hvis fru Hansen er udsat for et hjemmerøveri, så synes jeg sådan set, det er meget godt, at hun kan forsvare sig,« siger Søren Pape Poulsen.

I Tyskland er det lovligt at gå rundt med en peberspray i offentligheden, men det skal det ifølge justitsministeren forslag ikke være i Danmark.

»Vi har lige haft en meget stor bandekonflikt - om den er slut endnu, skal man passe på med at sige - og tænk sig, hvis politiet visiterede et bandemedlem og fandt en peberspray, som de så ikke måtte konfiskere. Det, synes jeg, er uholdbart.«

»Vores forslag er en god ordning - man skal ikke have det i offentlige, men man kan godt have det derhjemme«, siger Pape, der dog ikke har tænkt sig selv at anskaffe sig en peberspray.