Pape: Kommunens indsats lokkede Apple til Danmark

Viborgs tidligere borgmester og nuværende formand for de Konservative Søren Pape glæder sig over, at det arbejde, han selv satte i gang, nu har fået IT-giganten Apple til Viborg.

Arkivfoto: Søren Pape Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Da de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K), var borgmester i Viborg, var han med til at søsætte en indsats for at få lokket Apple til byen.

Gennem Udenrigsministeriets afdeling Invest in Denmark fik kommunen kendskab til, at der var en større investor, der søgte en lokalitet.

Og efter tre års arbejde fra Viborgs side endte det altså lykkeligt mandag, da IT-giganten meddelte, at man investerer milliarder i et nyt datacenter i den jyske kommune.

»Vi valgte at gå ind i det dengang og bruge de personaleressourcer, der skal til. Sådan noget kan jo let være ti fugle på taget i stedet for én i hånden. Derfor er glæden dobbelt stor, når man i dag efter tre års arbejde kan se, at Danmark får sådan et center. Og så glæder jeg mig selvfølgelig over, at alle anstrengelserne lykkedes, når jeg har været med til at starte det op,« siger Søren Pape Poulsen.

Han mener, at når Apples valg faldt på Viborg, så skyldes det i høj grad det store arbejde fra kommunens side.

»Vi har kastet os fuldstændig ind i det her og kastet personaleressourcer ind i hurtigt at svare kunden. Jeg håber, det er fordi vi har givet en udstrakt og god service,« siger K-formanden, der altså giver æren til »knofedt og hårdt arbejde fra den kommunale forvaltning«.

Hvis Pape selv stadig havde borgmesterkæden om halsen, ville hans næste træk være at se ud mod andre europæiske byer, der har oplevet det samme.

»Jeg ville først se på, hvor der også ligger datacentre i Europa, og spørge dem, hvad de har haft af oplevelser og erfaringer. Hvilken udvikling sker først, og hvad kommer efter? Jeg er helt sikker på, at hvis man gør det rigtigt, kan man opleve en stor vækst. Det her vil sætte sig spor i Viborg,« siger Søren Pape Poulsen.

Apples datacenter i Viborg forventes at stå færdigt i 2017 og vil køre på 100 procent vedvarende energi. Investeringen på 6,3 milliarder kroner forventes at skabe 300 arbejdspladser.