Pape: Khader bliver en meget stor styrke for os

Naser Khader bliver de Konservatives nye stemme i integrationsdebatten, siger partiformand Søren Pape Poulsen.

Naser Khader genopstiller som folketingskandidat for De Konservative i Østjylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så sent som for en måneds tid siden afviste Naser Khader, at han havde planer om at gøre comeback i dansk politik. Men nu har han sagt ja til at stille op til Folketinget for de Konservative i Aarhus - og det glæder partiformand Søren Pape Poulsen (K).

»Det er jeg selvfølgelig glad for. Han er en stor styrke, han ved rigtig meget om Mellemøsten og hele diskussionen omkring radikalisering og hvad det gør ved et samfund. Naser bliver en meget stor styrke for os,« siger Søren Pape Poulsen.

De østjyske kredse i Aarhus og Skanderborg, hvor Khader opstilles, betragtes som »sikre« konservative kredse, og partiformanden er da også sikker på, at Khader vil hive de nødvendige stemmer hjem til det - på vælgerfronten - temmelig trængte borgerlige parti:

»Ja, det tror jeg da bestemt, han vil. Naser er jo meget anerkendt, og jeg tror, at alle, der har hørt ham, respekterer hans utrolig store viden, så han bliver en gevinst både for Det Konservative Folkeparti, men også for det danske folketing,« siger Søren Pape Poulsen.

Naser Khader begyndte sin karriere på Christiansborg for de Radikale, men brød ud i 2007 for at stifte sit eget parti, Ny Alliance, som fik fem mandater og skiftede navn til Liberal Alliance i 2008. Året efter forlod Khader partiet for kort efter at melde sig ind i hos de Konservative, hvor han blev udenrigsordfører.

Om det er en lignende rolle, han vender tilbage til, hvis han bliver valgt til Folketinget igen, vil Søren Pape Poulsen ikke løfte sløret helt for:

»Nej, det kan jeg ikke, for nu skal han jo vælges først - og det håber jeg da, at vælgerne i Østjylland vil hjælpe med. Og så må vi diskutere det andet bagefter. Men jeg tror, enhver kan regne ud, hvad hans rolle sådan cirka vil være omkring integration.«

Khader sagde farvel til dansk politik ved valget i 2011, hvor han ikke blev valgt i Københavns Omegns Storkreds. Siden har han arbejdet ved den amerikanske tænketank Hudson Institute i USA og blandt andet forsket i ytringsfrihed og demokratiudvikling.