Pape indkalder til møde efter dødsulykke med vandscooter

Justitsministeren vil sætte en stopper for vanvidssejladser efter ulykke i København, hvor to mistede livet.

Foto: Keld Navntoft. Arkivfoto. Justitsministeren vil sætte en stopper for vanvidssejladser efter ulykke i København, hvor to mistede livet.
Læs mere
Fold sammen

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kræver handling efter weekendens dødsulykke i Københavns havn, hvor to personer mistede livet.

»Det er en dybt tragisk ulykke, som viser, hvor utrolig farligt vanvidssejlads er. Nu er det sket i København, men det kan også ramme andre steder i landet.«

»Jeg vil indkalde Københavns overborgmester, politiet og andre relevante myndigheder og aktører til et møde for at se på, hvordan vi får sat effektivt ind over for disse vanvidssejladser.«

»Jeg er åben over for alle gode forslag til, hvordan vi sikrer, at den slags ulykker ikke sker igen,« skriver Pape i skriftlig kommentar.

En 24-årige fører af en vandscooter er sigtet af politiet for dobbelt uagtsomt manddrab for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

På en vandscooter sejlede han lørdag aften med høj fart ind i en langsomt sejlende udlejningsbåd med flere personer.

To amerikanske kvinder, der befandt sig i båden, mistede livet. De var i begyndelsen af 20'erne, oplyste politiet søndag aften til Ritzau. Begge var i Danmark på skoleophold.

/ritzau/