Pape glæder sig over Frederiksberg og andre sejre

K har otte borgmestre og holdt Frederiksberg, Helsingør og Høje-Taastrup, siger partileder Søren Pape Poulsen.

Arkivfoto: K har otte borgmestre og holdt Frederiksberg, Helsingør og Høje-Taastrup, siger partileder Søren Pape Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservative har haft et godt kommunalvalg. De holder grønne højborge som Frederiksberg, Helsingør og Høje-Taastrup og har hidtil vundet otte borgmesterkæder.

Det siger De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, om kommunalvalget, hvor partiet går frem fra 8,5 til 8,8 procent af stemmerne.

»Vi er stadig et parti, der er spredt i hele Danmark og har byrådsmedlemmer alle steder. Vi har holdt vores store højborge. Vi er Danmarks tredjestørste kommunale parti,« siger Søren Pape Poulsen.

»Og så er konstitueringen ikke færdig endnu.«

De Konservative kan formentlig holde styret på Frederiksberg, som de har haft i 108 år. Flere partier kræver en fintælling af stemmerne, da kun et par hundrede stemmer adskiller rød og blå blok.

I Allerød Kommune snupper Venstre borgmesterposten fra De Konservative. I Papes hjemby Viborg går posten til venstremanden Ulrik Wilbek.

Tabene tager Pape lidt »ovenfra og ned«. I 2013 kaprede De Konservative mange borgmesterposter ved konstitueringen med meget få mandater, påpeger Søren Pape Poulsen.

»Vi har fået absolut flertal i Høje-Taastrup, Vallensbæk og Gentofte. Det ville da være direkte "Komiske Ali", hvis jeg stod og sagde: Vi har 13 borgmesterposter. Vores mål er at få otte,« siger Søren Pape Poulsen.

I Vesthimmerland har Knud Kristensen (K) mistet borgmesterkæden til Venstres Per Bach Laursen.

Trods national tilbagegang for blå blok ser Pape kommunalvalget som meget lokalt.

»Det er to meget, meget forskellige ting. I min verden hænger det ikke ret meget sammen, hvordan det går kommunalt og landspolitisk. Fordi folk stemmer af mange, mange grunde,« siger Søren Pape Poulsen.

»Det er 98 forskellige valg i de 98 kommuner. Der er noget kemi. Der er folk, der har gjort det godt som borgmestre. Der er 100 årsager til, at det har været, som det er.«

/ritzau/