Pape forsvarer lovliggørelse af jagtbutik

Søren Pape Poulsen var i strid med den juridiske rådgivning med til at lovliggøre en jagtbutik, der skulle lukke, hvis Viborg Kommune skulle overholde loven. Byrådet greb efter et halmstrå, siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives nye leder, Søren Pape Poulsen (K), var kort før sommerferien som borgmester i Viborg Kommune med til at lovliggøre en jagt- og fiskeributik. Dermed gik han stik imod både kommunens egne jurister og jurister fra Kommunernes Landsforening, skriver dr.dk.

Trods flere advarsler har butikken ifølge de juridiske vurderinger drevet almindelig detailhandel i strid med planloven.

Byrådet har ledt efter »nålen i høstakken«, der kunne gøre butikken lovlig, forklarer Søren Pape Poulsen til dr.dk:

»Vi synes jo, at det er tudetosset, at vi skal tvinge butikken til at lukke og dermed gøre ti personer arbejdsløse. Det kan bare aldrig være en borgmesters opgave at sørge for, at folk mister deres arbejde«.

Den nye K-formand henviser til, at advokatfirmaet Bech-Bruun, der var hyret af butikken, var nået frem til den modsatte konklusion af kommunens jurister.

»Så længe der er et halmstrå af chance for, at butikken kan være lovlig, så klamrer vi os til det,« siger han til dr.dk.

Sagen om butikken kan ende ved en domstol, og skulle byrådets beslutning blive underkendt, er Søren Pape Poulsen ifølge dr.dk overbevist om, at Viborg Kommune vil rette sig efter afgørelsen.