Pape er tilfreds med status quo - men håber på mere

De Konservatives leder stemmer på sin arvtager i Viborg og spår ham gode chancer i kampen mod Ulrik Wilbek.

Arkivfoto: Det er første gang i 20 år, at Søren Pape ikke stiller op ved kommunalvalg, så Pape glæder sig til at stemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har sat sig et mål.

Det siger partiformanden, da han afgiver sin stemme i Viborg Stadionhaller - byen, hvor han tidligere var borgmester.

»Drømmeresultatet er nogle flere byrådsmedlemmer, men den helt store drøm er, at vi kan fastholde de 13 borgmesterposter,« siger Søren Pape Poulsen, kort før han afgiver sin stemme til kommunal- og regionsvalget.

Viborg har en særlig plads i hjertet hos Søren Pape Poulsen, der blev formand for De Konservative i 2014.

»Som formand for Det Konservative Folkeparti betyder det her lige så meget som alle andre kommuner. Men for mig personligt betyder det her selvfølgelig mere.«

»Det betyder rigtig, rigtig meget, at vi kan holde den. Jeg tror, det bliver rigtig tæt, men jeg tror, at vi kan holde den,« siger den tidligere Viborg-borgmester, der er mødt op sammen med sin partner Josue Medina Vasquez.

Arvtageren på borgmesterposten i Viborg, Torsten Nielsen, er oppe imod blandt andre tidligere træner for håndboldlandsholdet, Ulrik Wilbek.

Men selv om Torsten Nielsen er et mindre kendt ansigt end den tidligere håndboldprofil, spår Søren Pape Poulsen ham et godt valg.

»Jeg tror, der er en overraskelse i vente til dem, der har sagt, at det ser håbløst ud, og at alt er foræret til Ulrik Wilbek,« siger Søren Pape Poulsen.

Han mener, at arvtageren, Torsten Nielsen, har "gjort det rigtig godt", siden han tog over efter Pape i 2014.

Selv samme Torsten Nielsen tager imod partilederen på valgstedet, der med 23.743 stemmeberettigede er landets største af slagsen.

»Vi har gjort alt, hvad vi kunne, vi har kørt en fantastisk kampagne, nu kan vi kun se tiden an,« siger Torsten Nielsen, inden han skal videre på turné til de øvrige stemmesteder i kommunen.

De Konservative er traditionelt meget stærke ude i kommunerne.

Partiet sikrede sig 13 borgmesterposter efter sidste kommunalvalg. Langt mere end man skulle tro ud fra de 8,5 procent af stemmerne, partiet fik på landsplan.

Inden Søren Pape Poulsen forlader Stadionhallerne i Viborg i ministerbilen, fortæller han, at det kommunalpolitiske stadig trækker lidt i ham.

»Det har rykket i mig hele valgkampen, det er første gang i 20 år, jeg ikke selv stiller op, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv,« siger partilederen.

/ritzau/