Pape er sikker: Rigtigt at smide Khader ud

K-formanden har onsdag haft en samtale med Naser Khader, hvor han blev bedt om at melde sig ud.

Partiformand Søren Pape Poulsen da De Konservative holder pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde på Egelund Slot i Hillerød, onsdag den 18. august 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere justitsminister og nuværende formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, er sikker på, at det er det rigtige at smide Naser Khader ud af partiet som følge af en række krænkelsessager.

Khader er ikke dømt for noget, men Pape har nøje kigget på detaljerne i en netop færdiggjort advokatundersøgelse, hvor en række anklager mod Khader er blevet undersøgt.

»Jeg er sikker i min sag. Det er det rigtige at sige farvel til Naser Khader. Jeg synes ikke, at det er et retssikkerhedsmæssigt prolem, at en forening selv afgør, hvem der må være medlem af foreningen,« siger Pape.

Khader har afvist alle anklager, men han har onsdag meldt sig ud af De Konservative, efter at han fik at vide, at han ikke længere er velkommen. Det var Pape selv, der overbragte Khader meldingen.

»Vi er ikke politiet. Vi er ikke en domstol. Men vi kan beslutte, om man kan være medlem i vores parti, om man kan være repræsentant for vores parti.«

»Jeg mener ikke, at Naser Khader kan være medlem af Det Konservative Folkeparti,« siger Pape.

Opdateres ...

/ritzau/