Palæstinensiske børn får 25 millioner danske kroner

Regeringen har besluttet at øge støtten til de palæstinensiske flygtninge og deres børn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De palæstinensiske børn skal have mulighed for at blive undervist trods den vedvarende uro i Gaza.

Det mener udviklingsminister Mogens Jensen (S), der derfor - på vegne af regeringen - sender en check på 25 millioner kroner til Gaza.

»Situationen i Gaza er yderst alvorlig, og de massive ødelæggelser af skoler, sundhedsklinikker og landbrugsjord har gjort det svært for palæstinenserne at vende tilbage til den hverdag, som i forvejen var vanskelig,« siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

»Til trods for ebolaen og ISILs (Islamisk Stat, også kaldet IS, red.) hærgen, den massive flugt fra Syrien samt sultkatastrofer under opsejling i Sydsudan og Somalia, må vi ikke glemme palæstinenserne og de mange børn i Gaza. De lider under konflikten og har i den grad brug for vores hjælp og opmærksomhed,« fortsætter han.

17 af de danske millioner kroner bliver investeret via FNs organisation for palæstinensiske flygtninge UNRWA, og de skal blandt andet bidrage til palæstinensernes skolesystem. De resterende otte millioner kroner bliver kanaliseret ud til palæstinenserne via FNs børnefond UNICEF, og de skal bidrage til børnenes skolegang, reparation af skoler, skoleudstyr og psykosocial støtte.