På et øjeblik gik Støjberg fra et til syv folketingsmedlemmer – nu får hun næsten en million i månedlig støtte

Politisk kommentator Hans Engell siger, at det er en særdeles god søsætning for et nyt parti. Med en ekstra million om måneden, syv folketingsmedlemmer og et kontor på Christiansborg har hun bedre afsæt til et folketingsvalg end andre nye partier, lyder det.

Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne har hurtigt opnået stor popularitet. I hvert fald ifølge meningsmålingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inger Støjberg har med sit nystiftede parti Danmarksdemokraterne på rekordtid opnået tårnhøj opbakning i meningsmålingerne, hvor partiet stabilt ligger omkring ti procent.

Onsdag gik partiet så fra at have ét folketingsmedlem til at have syv, idet en stor gruppe frafaldne folkevalgte fra Dansk Folkeparti officielt blev præsenteret som kandidater og medlemmer hos Danmarksdemokraterne.

Og med den tilstrømning af politikere følger også penge i form af den gruppestøtte, som folketingsgrupper og -politikere tildeles.

Helt præcist kan Danmarksdemokraterne nu se frem til at høste 951.600 kroner om måneden op til et valg.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og politisk kommentator Hans Engell er ikke i tvivl om, at det er en god begyndelse for et helt nyt parti.

»Det gør, at hun allerede nu har fodfæste på Christiansborg. Hun begynder at skabe en organisation og kan ansætte rådgivere og andre ansatte for pengene, og det er en stor styrke for hende. Hun starter ikke fra bar bund som mange andre partier,« siger Hans Engell til Ekstra Bladet.

13 DFere og 11 venstrefolk

Da Inger Støjberg onsdag stod foran sit kontor på Christiansborg, som hun fik tildelt, da Peter Skaarup med sin indmeldelse officielt gjorde Danmarksdemokraterne repræsenteret i Folketinget, var det med en liste med 30 kandidater for sit parti i hånden.

Blandt disse fandtes en række folketingsmedlemmerne, der tidligere har siddet for Dansk Folkeparti; Lise Bech, Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl, Dennis Flydtkjær, Karina Adsbøl, Peter Skaarup og Hans Kristian Skibby.

Det er nu de syv personer, der udgør hele Danmarksdemokraternes folketingsgruppe. Til sammenligning består Dansk Folkepartis folketingsgruppe nu af seks personer.

I alt har 13 kandidater for Danmarksdemokraterne en fortid i Dansk Folkeparti, men kandidatlisten rummer desuden 11 personer med en fortid i Venstre, et byrådsmedlem fra Konservative og fem kandidater uden nogen partipolitisk baggrund.

Selvom man kunne få den tanke, at Inger Støjberg havde fået mængderabat på et lagersalg hos DF, afviste hun selv dette.

»Man kan ikke sige, at ballasten kommer fra Dansk Folkeparti, for det er en bredt sammensat liste,« sagde Inger Støjberg under præsentationen af kandidaterne onsdag middag.