Overborgmester: Venstres skattelettelser rammer velfærd

Bedre velfærd kræver rødt flertal, der siger nej til højere pensionsalder, mener overborgmester 1. maj.

Københavns overborgmester Frank Jensen ved sin første maj tale i Fælledparken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

På arbejdernes internationale kampdag mandag skyder overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) efterårets kommunalvalg i gang.

Der skal være bedre velfærd, og det kræver et nej til en højere pensionsalder, der skal bruges til skattelettelser.

Velfærden skal sikres ved blandt andet at undlade at skære i antallet af medarbejdere i kommunen, lyder det.

»Det er ikke svært at forestille sig, hvad det er for et København, vi får, hvis de blå partier får magt. Skattelettelser til de rige, dårligere velfærd til københavnerne.«

»Vi kæmper fortsat en kamp, den skal vi kæmpe i fællesskab,« siger han til store klapsalver.

Mange mennesker er mandag mødt op i Fælledparken på Østerbro, hvor der er høj sol og blå himmel. Både familier, unge og ældre er at finde på tæpper rundtom i parken.

Fra den største scene placeret midt i Fælledparken taler Frank Jensen til de fremmødte »kammerater«. Flere tæt på scenen er iført røde halstørklæder, hatte eller rødt tøj.

Overborgmesteren forventer, at regeringen vil give folk to år længere på arbejdsmarkedet. Flere blandt publikum råber »buh« op mod scenen.

Regeringen har endnu ikke meldt ud, hvor meget pensionsalderen bør hæves.

»Venstre vil den vej, fordi så kan de lave topskattelettelser i Danmark,« lyder det fra overborgmesteren.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, talte også om pensionsalderen i sin 1. maj tale, som blev holdt i blandt andet Odense.

Her spurgte hun direkte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), hvor meget pensionsalderen skal hæves.

For blot en uge siden afholdt de røde partier på Christiansborg for første gang i mere end et år et møde om samarbejdet på venstrefløjen.

Det vil også kræve et godt lokalpolitisk samarbejde blandt de røde partier for at sikre bedre velfærd, mener Frank Jensen.

»Det kræver et rødt flertal på Københavns Rådhus, fordi det er allerbedst, når vi Socialdemokrater samarbejder med SF og Enhedslisten.«

»Når vi står sammen, kan vi skabe forandringer, der sikrer bedre forhold for helt almindelige familier i vores by,« siger han.