OVERBLIK: Sådan foreslår regeringen at bruge satspuljen

Der er cirka 3,4 milliarder til fordeling de næste fire år på det, der kaldes de svages finanslov.

Der er 3,4 milliarder kroner, der skal fordeles fra satspuljen i årene 2017-2020, opbyder regeringen. Arkivfoto. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har i overskriftsform fremlagt sit forslag til, hvordan satspuljen skal fordeles. Pengene stammer fra en aftale om, at ydelser som kontanthjælp stiger mindre end lønnen.

I alt skal der udmøntes cirka 3,4 milliarder kroner. De skal fordeles over årene 2017-2020. Regeringen har forslag for omkring en milliard kroner i 2017:

* Færre socialt udsatte. Det skal sikres, at de sociale indsatser for personer med handicap eller sociale problemer er baseret på viden. Og at de har et rehabiliterende sigte.

* Udsatte borgere skal tættere på arbejdsmarkedet. Regeringen vil også gøre mere for at bringe personer med handicap tættere på job.

* Regeringen foreslår også en pulje til hurtigere indlæggelser i psykiatrien. Det er et af flere forslag under overskriften "Kvalitet og sammenhæng for ældre og svage patienter".

* Vold på botilbud skal forebygges. Det skal blandt andet bestå af en ny specialiseret socialpsykiatrisk afdeling. Den skal være til personer med svære psykiske lidelser. Eller udadreagerende adfærd og i nogle tilfælde misbrug.

Kilder: Regeringens egen hjemmeside, regeringen.dk

/ritzau/