Overblik: Her er Riskærs politiske pejlemærker

Skatteomlægning, forbud mod plastikposer og differentieret pensionsalder er en del af Klaus Riskærs politik.

Klaus Riskær Pedersen holder pressemøde i Vartov i København, tirsdag den 19. februar 2019. Hans parti, Partiet Klaus Riskær Pedersen har opnået det krævede antal stillere og er nu officielt godkendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet til at stille op til folketingsvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Klaus Riskær Pedersen har indsamlet de 20.109 underskrifter, som er nødvendige for, at hans parti kan komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg.

Her er et udpluk af den politik, som Partiet Klaus Riskær Pedersen står for:

Skat

Skattesystemet skal omlægges. Det indebærer blandt andet, at beskatning af borgerne skal reduceres med cirka 80 milliarder kroner og i stedet dækkes af erhverv og finanssektor.

Udlændingepolitik og Integration.

Arbejdet med stramninger på asyl og indvandrerområdet er slut, men den stramme kontrol skal opretholdes.

Klima

Benzin- og dieseldrevne biler skal udfases, og en fond skal sikre gældssanering af landbruget med 350 milliarder kroner. Gældssanering tilbydes til landmænd, der omlægger hele deres produktion til en bæredygtig produktion efter et pointsystem.

Miljø

Der skal lægges afgifter på alt plastik, og plastikposer skal forbydes.

Pension og pensionister.

Der etableres et pointsystem, hvor man opbygger en pointsum og dermed kan trække sig tilbage. Dermed indføres differentieret pensionsalder.

EU

Danmarks deltagelse i EU ligger fast, men retsforbeholdet skal opretholdes, og der skal ikke indføres Euro. Forsvarsforbeholdet skal fjernes.

Tobak, Alkohol og Cannabis.

Der skal flere afgifter på cigaretter, og salg af cigaretter og stærk alkohol skal fjernes fra den almindelige detailhandel. Cannabis skal afkriminaliseres.

Børn og unge

Børne- og ungeydelsen nedlægges, mens vuggestuer, børnehaver og fritidshjem gøres gratis, og der kommer mere mandskab.

Kilder: Klaus Riskær Pedersens hjemmeside.

/ritzau/