Overblik: Her er de nye restriktioner

Her kan du læse om de nye restriktioner.

 
Til pressemødet melder Mette Frederiksen ud om anbefalinger til kommende restriktioner. Video: Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Restriktionerne er netop vedtaget. Restriktionerne for kulturlivet og erhvervslivet gælder fra søndag morgen og fire uger frem.

Dem kan du få et overblik over her:

* Teatre, biografer, museer, spillesteder, forlystelsesparker, zoologiske haver, højskoler og forsamlingshuse m.m. lukkes.

* Der skal igen indføres arealkrav i butikker og restauranter: I butikker på nul til 1.999 kvadratmeter skal der være fire kvadratmeter pr. kunde. I butikker fra 2.000 til 4.999 kvadratmeter seks kvadratmeter pr. kunde. I lokaler med 5.000 til 9.999 kvadratmeter otte kvadratmeter pr. kunde. Og i butikker over 10.000 kvadratmeter ti kvadratmeter pr. kunde.

* Der bør også være et indendørs arealkrav på to kvadratmeter pr. gæst på serveringssteder for siddende gæster og fire kvadratmeter for stående.

* Serveringssteder skal lukke mellem 23.00 og 5.00 og skal ikke servere alkohol efter klokken 22.00. Forbuddet mod salg af alkohol skal gælde generelt i samfundet mellem 22.00 og 5.00.

* Der bør indføres krav om pladsbillet i intercity- og intercitylyntog. Der bør også indføres krav om coronapas i fjernbusser.

* Samtidig anbefales det, at alle danskere begrænser social kontakt hen over julen.

* Både offentlige og private arbejdspladser bør kraftigt opfordres til at sikre, at medarbejdere kan arbejde hjemme, såfremt jobbet tillader det.

* Ved indendørs gudstjenester og andre religiøse handlinger anbefales det, at der skal være et arealkrav på to kvadratmeter for siddende gæster og fire kvadratmeter for stående.

Generelt anbefaler regeringen, siger Mette Frederiksen, de tiltag, Epidemikommissionen har lagt op til. Dem kan du læse her og i boksen nedenfor:

Det skal understreges, at det er Folketingets Epidemiudvalg, der i sidste ende skal beslutte, hvilke restriktioner der måtte indføres.

Epidemikommissionens anbefalinger skal drøftes i Folketingets Epidemiudvalg, før de måtte blive til virkelighed. Der må ikke må være et flertal imod en given restriktion, hvis den indføres. Udvalget skulle oprindeligt have mødtes klokken 13.00, men på grund af protester fra blandt andet Venstre og Nye Borgerlige over for kort tid til at sætte sig ind i fremsendt materiale er mødet blevet rykket til 14.30.

Opdateres ...