OVERBLIK: Flertal vil booste Skats kontrolindsats

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF vil øge midlerne til Skats kontrolindsats.

Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal indkalde til forhandlinger for at øge ressourcerne til Skats kontrolindsats, mener et flertal i Folketinget.
Læs mere
Fold sammen

Fredag skal Folketinget behandle to forskellige forslag, der begge pålægger regeringen at indkalde til forhandlinger om at tilføre flere ressourcer og årsværk til Skat.

Få et overblik over forslagene:

Forslag fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti:

Det foreslås, at Folketinget pålægger regeringen at indkalde til politiske drøftelser med henblik på at tilføre flere ressourcer og årsværk til Skats indsatsområder.

Øgede ressourcer og flere årsværk skal medvirke til, at skattegabet mindskes, indtægterne øges, og at tilliden til skattevæsenet forbedres.

Forslag fra Enhedslisten og SF:

Med beslutningsforslaget foreslås det, at pålægge regeringen at fremlægge en plan for at ansætte 1.000 ekstra årsværk til kontrolarbejdet i Skat.

Formålet er at styrke kontrolarbejdet i Skats afdeling Indsats, da netop kontrolområdet i Skat har været omfattet af store besparelser, som ikke tilgodeses i regeringens genopretningsplan for Skat fra august 2016.