OVERBLIK: Fem spor i kampen mod Islamisk Stat

Danmark vil styrke civilindsats mod Islamisk Stat. Det spiller ind i koalitionens fem spor i kampen mod IS.

Læs mere
Fold sammen

København: Udenrigsminister Kristian Jensen (V) lægger op til at styrke den civile indsats mod Islamisk Stat. Den danske beslutning er et bidrag til den internationale koalitionens strategi for en endelig sejr over den islamistiske organisation.

Indsatsen vil kører i fem spor:

1) Islamisk Stat skal besejres militært. Her vil Danmark øge sit bidrag ved at udsende syv kampfly og i alt 400 mand til Irak og Syrien. Det vedtages på tirsdag.

2) Genopbyning. Civilbefolkningen skal omgående kunne mærke, at IS er trængt væk ved en indsats for at rydde miner og sikre basale fornødenheder som el, vand og mad.

3) Stop for finansiering. Muligheden for at overføre penge til IS skal stoppes, og det samme skal IS' finansieringskilder som olie og menneskesmugling.

4) Stop for Syrien-krigere. Her vil et flertal gøre det strafbart at rejse til Syrien. Det sker i et forsøg på at få unge til at undlade at rejse ud for at slutte sig til IS.

5) Antipropaganda. IS' propaganda på sociale medier og i lokalområderne skal imødegås med en oplysningsindsats om IS' handlinger.

/ritzau/