OVERBLIK: Danmark og Mexico indgår en stribe aftaler

Diabetes, menneskerettigheder og legoklodser er blandt de emner, Danmark skal samarbejde med Mexico om.

København: I alt kommer der otte aftaler ud af det mexicanske statsbesøg, oplyser Statsministeriet.

* Sundheds- og Ældreministeriet indgår et strategisk sektorsamarbejde med Mexicos sundhedsministerium med fokus på den primære sundhedssektor.

* Danmark går ind i et program for mexicansk sundhedspersonale, der skal være bedre til at diagnosticere og behandle diabetes. Aftalen omfatter Mexicos sundhedsministerium og i Danmark blandt andet Københavns Universitet og Odense Universitets Hospital.

* Institut for Menneskerettigheder og det mexicanske indenrigsministerium indgår en samarbejdsaftale om Mexicos indsats for at udvikle et nationalt program for at fremme erhvervslivets respekt for menneskerettigheder i Mexico.

* De danske og mexicanske energiministre vil underskrive et brev, der skal understøtte gennemførslen af det eksisterende dansk-mexicanske klima- og energisektorprogram.

* En bred samarbejdsaftale mellem de danske og mexicanske lægemiddelstyrelser ventes underskrevet. Formålet er at fremme det gensidige samarbejde om lægemiddelsikkerhed. Aftalen vurderes at være af dansk kommerciel interesse.

* To aftaler om eksport- og investeringsfremme samt genforsikring i forbindelse med eksportkreditter underskrives i forbindelse med en erhvervskonference hos Dansk Industri.

* En aftale om en større donation af legoklodser og kapacitetsudvikling af børnehaver underskrives torsdag eftermiddag.

Kilde: Statsministeriet

/ritzau/