OVERBLIK: 2025-plan skal sætte årtiets økonomiske kurs

Venstre holder fredag sommergruppemøde i Faaborg forud for et hæsblæsende efterår med 2025-forhandlinger.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ventes senere i august at fremlægge regeringens 2025-plan. På forhånd har DF-formand Kristian Thulesen Dahl opstillet fem krav til nye asyl- og udlændingestramninger. Scanpix/Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For at holde styr på de offentlige udgifter har skiftende regeringer i de senere år opereret efter langsigtede økonomiske planer. I de senere år har skiftende regeringer fulgt en 2020-plan, som har haft bred opbakning på Christiansborg.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstre holder fredag sommergruppemøde, før den nye politiske sæson officielt skydes i gang. Regeringen ventes i slutningen af august at fremlægge sit udspil til en 2025-plan.

* Planen indeholder regeringens samlede bud på, hvordan økonomien skal udvikle sig de kommende år, samt hvilke reformer og tiltag der gennemføres for at nå regeringens mål.

* Planen vil få stor betydning for dansk politik, fordi den formentlig vil indeholde regeringens bud på, hvor store udgifterne til flygtninge og asylansøgere vil være. Hvor store underskud staten må imødese de kommende år, samt en plan for hvilke reformer der skal gennemføres for at løse udfordringerne.

* Et særligt ømtåleligt område vil være, hvor mange penge der er til den skattereform, som regeringen har varslet i sit regeringsgrundlag. Her presser Liberal Alliance og De Konservative på for mærkbare lettelser af skatten - især i toppen.

* Dansk Folkeparti vil formentlig omvendt holde skarpt øje med, hvor mange penge der er tilbage til forbedringer af velfærden i de kommende år. Og kræve en ny markant stramning af udlændingepolitikken.

/ritzau/