Oppositionen støtter Pinds narko-opgør

Socialdemokraterne og de Radikale er enige med justitsminister Søren Pind i, at narkoen skal ud af fængslerne. Begge partier er klar til at bruge nye redskaber i kampen.

Socialdemokraterne og de Radikale støtter justitsminister Søren Pinds (V) opgør med ulovlige stoffer i de danske fængsler. Begge partier ser narkoen som et omfattende problem.

»Jeg var selv i praktik som fængselsbetjent i foråret, hvor jeg oplevede, hvordan stoffer er en del af dagligdagen i fængslerne. Derfor er det helt rigtigt, at hvis vi kan finde nye metoder, som hverken ansatte eller fagpersoner har tænkt over tidligere, så skal vi selvfølgelig have dem i anvendelse,« siger Trine Bramsen (S), Socialdemokraternes retsordfører.

Søren Pind ser flere brugbare instrumenter i kampen mod stofferne. Han peger på flere razziaer, mere kontrol af menneskelige hulrum og annullering af strafrabat som eksempler.

Socialdemokraterne er klar til en fordomsfri debat.

»Vi er meget åbne over for nye forslag, der kan få narkoen ud af fængslerne. Det både i form af straf og nye metoder til at finde frem til narkoen og forhindre, at den kommer ind i fængslerne samt ikke mindst sikre, at de mennesker, der sidder i fængslerne og har et afhængighedsforhold, kommer ud af misbruget,« siger Trine Bramsen.

Fra Sofie Carsten Nielsen (R), de Radikales retsordfører, er der ligeledes ros til Søren Pinds kamp:

»Jeg synes, at Søren Pind siger det rigtige, når han siger, at det handler om at nå ind til de her mennesker, så vi kan finde af, hvordan vi undgår, at de fortsætter i kriminalitet. Der er mange gode takter i det her, så må vi diskutere, hvad der skal til,« siger hun.

Kriminalforsorgen vurderer, at over halvdelen af de indsatte i landets fængsler er i berøring med stoffer.