Oppositionen går frem - regeringsblokken tilbage

Fremgangen mærkes især hos SF og Enhedslisten. Tilbagegangen rammer især Dansk Folkeparti.

En måned efter folketingsvalget står oppositionspartierne, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, alle til fremgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

En måned efter folketingsvalget står oppositionspartierne, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, alle til fremgang, mens regeringspartierne, Venstre og De Konservative, og deres støtteparti Dansk Folkeparti taber terræn i en meningsmåling lavet af Catinét Research for Ritzaus Bureau.

Siden den tilsvarende måling den 25. november er V, K og DF alle gået tilbage. V og K går tilbage med henholdsvis 0,9 og 0,6 procentpoint.

Dermed kvitterer vælgerne blandt andet for uroen omkring den tidligere politiske ordfører Pia Christmas-Møllers brud med De Konservative og debatten om, hvorvidt regeringen ville droppe valgløfter på grund af bekymring for den økonomiske situation. Dansk Folkeparti står til en tilbagegang på hele 1,3 point.

Hvis der var valg nu, kan VK-regeringen og Dansk Folkeparti mønstre 87 mandater i Folketinget. Oppositionspartierne S, R, SF og EL får tilsammen 84 mandater.

Det betyder, at Ny Alliance igen er tungen på vægtskålen. Partiet befinder sig fortsat lige over spærregrænsen og står til at få fire mandater - et færre end ved valget i november.

/ritzau/