Oops, I did it again: Her er Støjbergs seks store brag på de sociale medier

Det er langt fra første gang, at Inger Støjbergs statusopdateringer får danskerne til tasterne.

Arkivfoto. Inger Støjberg har tidligere været i vælten på grund af sine opdateringer på de sociale medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook er blandt politikernes foretrukne kommunikationskanaler, og med næsten 40.000 følgere på det sociale medie er Venstres Inger Støjberg ingen undtagelse. Politiko.dk præsenterer her seks markante statusopdateringer fra politikeren, der i dag er havnet midt i et Facebook-stormvejr med både verbal med- og modvind efter en Facebook-udtalelse om en dårlig biograftur.

  • Indvandrerdrenge generer biograftur (3. februar 2015)

I sin nyeste Facebook-opdatering skriver Inger Støjberg, at »en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år (...) generede fra start til slut« under en biograftur.« »I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan,« skriver hun endvidere i opdateringen, der tirsdag kl. 11.45 havde fået mere end 4.400 kommentarer, heraf mange vrede af slagsen, men også mere end 20.000 såkaldte »likes«, der oftest tilkendegiver, at man som bruger »synes godt om« opdateringen.

  • Facebook-status fører til politianmeldelse (4. december 2014)

Det er de færreste, der er blevet politianmeldt for en Facebook-opdatering, men det skete for Inger Støjberg, da hun i forbindelse med retssagen om den islamistiske Sam Mansour skrev, at hun håbede på en udvisning. Det var ifølge blandt andre retspræsident Torben Goldin og tidligere juraprofessor Eva Smith potentielt i strid med lovgivingen om, at man ikke skal fremsætte ytringer, der potentielt kan påvirke en dom. Mansours forsvaradvokat meldte derfor Støjberg og en række andre politikere til politiet, men Støjberg slog over for Berlingske fast, at »det må være sådan, at man som politiker må ytre sig, også når det handler om de her ting.«

  • »Så rejs dog din vej,« imam! (14. oktober 2014)

Majoriteten af Inger Støjbergs statusopdateringer har siden sommer kredset om emner som integration, islamisme og udlændingespørgsmål. Flere gange har hun skrevet dem, efter at medierne har afdækket kontroversielle udtalelser fra nogle danske imamer.

  • »Glædelig Eid til alle muslimer« (27. juli 2014)

Denne Facebook-opdatering linker til en kronik, som Støjberg i juli havde i Berlingske, hvori hun skriver, at der er forskel på »evnen og viljen til integration, alt efter om det er en kristen amerikaner eller svensker og en muslimsk somalier eller pakistaner, der kommer hertil«, og at nogle derfor skal have lettere ved at få opholdstilladelse i Danmark. Kronikken medførte en skarp debat i medierne og ikke mindst internt i Venstre, hvor blandt andre Birthe Rønn-Hornbech, Jens Rohde og tidligere formand Uffe Elleman-Jensen luftede kritik af forslaget.

  • »En kriminel galning« (3. april 2014)

Særligt siden sommerens kronik har Inger Støjbergs Facebook-side fået stor opmærksomhed - i hvert fald hvad angår antallet af kommentarer og likes, som generelt ligger på et højere niveau end tidligere. Men også tidligere har hendes opdateringer affødt debat, som da hun i foråret 2014 kaldte det kendte bandemedlem Store A for »en kriminel galning, der burde udvises af Danmark.« I det efterfølgende kommentarfelt lød både roser for, at være en politiker, der »personligt ytrer sin mening«, og ris for at »fodre den indre svinehund.«

  • »En flok møghvalpe« (3. januar 2014)

Tonen har ofte været besk, som ved dette opslag fra januar 2014, der, som ved de ovenstående opdateringer, førte til heftig debat i det medfølgende kommentarfelt.

Berlingske Politiko har hidtil forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Venstres politiske ordfører om den seneste Facebook-opdatering. I kommentarfeltet til opdateringen har hun dog flere gange forsøgt at svare de vrede brugere.

Til en bruger slår hun fast, at »jeg skriver 'I' fordi jeg henvender mig til den flok indvandrerdrenge der generede. Det er ikke en generalisering.«

LÆS MERE