Omstridt tale af DF-medlem bliver nu politianmeldt

Cheanne Nielsen har overtrådt racismeparagraffen, mener kvinde i Roskilde, der støttes af mange af danskere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev diskuteret udlændinge på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning i weekenden, og blandt de mange på talerstolen var Cheanne Nielsen, der er delegeret fra København.

Hun sagde blandt andet:

»Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager og de dræber.«

Reaktionerne har været mange: Der var klapsalver i salen, de sociale medier begyndte at syde, kritikken væltede ned over hende, højtplacerede medlemmer af Dansk Folkeparti undrede sig, og Cheanne Nielsen valgte til sidst at beklage sin udtalelse og kalde det en begynderfejl, at hun kom til at generalisere.

»Det skulle have været »nogle udlændinge« og ikke »alle udlændinge,« sagde Cheanne Nielsen til TV 2.

Men det slutter ikke her.

Mille Stockner fra Roskilde har i dag politianmeldt Cheanne Nielsen til Vestsjællands Politi, da hun mener, at DF-medlemmets udtalelse er i strid med racismeparagraffen.

»Efter min opfattelse er der i denne udtalelse tale om så grove generaliseringer af en etnisk gruppe,  så det klart er i strid med paragraf 266b. Og der er tale om propaganda øjemed når disse ytringer fremsættes fra en talerstol på stort landsmøde, hvilket er en skærpende omstændighed,« skriver Mille Stockner på Skrivunder.net, hvor over 6.000 danskere har valgt at være medunderskrivere.

Talen kan ses her: