Omstridt hadeside på Facebook er lukket

Den meget omtalte Blå Blok Indefra er pludselig forsvundet. Men hvem stod bag drillerierne mod Løkke?

Grafik med Lars Løkke Rasmussen fra Blå Blok Indefra. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end 270.000 så med, da Blok Blå Indefra hængte Lars Løkke Rasmussen ud som fuld og uduelig i en omstridt video delt på Facebook.

Og flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer delte med stor glæde det meget omstridte materiale fra den hemmelige gruppe.

Nu har Facebook-siden Blå Blok Indefra i løbet af tirsdagen lukket og slukket.

Mindst 40.000

Det sker blot få dage efter Folketingsvalget, som blå blok godt nok vandt, men hvor V-formanden måtte indkassere et historisk dårligt resultat - både personligt og for sit parti.

Ingen har officielt taget ansvaret for Facebook-siden, der - ifølge Facebook-ekspert Benjamin Rud Elberth - har brugt mindst 40.000 kroner på sponsering af forskellige opslag, siden den blev oprettet i februar.

Politiko.dk har flere gange under valgkampen forsøgt at identificere bagmændene, men foreløbig uden held.

Socialdemokraterne har ved flere lejligheder afvist, at de havde lod i den omstridte side.

»Det kan jeg svare meget klart på: Det kunne vi aldrig finde på,« som partisekretær Lars Midtiby tidligere på året sagde til Politiko.dk.

S-ven

En københavnsk aktivist på venstrefløjen - hvis fulde identitet er redaktionen bekendt - skrev i en e-mail til Politiko.dk, at han havde været med til at lave materiale til siden og havde direkte kommunikation med bagmændene.

Som dokumentation fremsendte han et screendump, som Politiko.dk har grund til at tro er ægte, men som ikke kan verificeres uafhængigt. Aktivisten fortalte, at en meget løs gruppe stod bag siden.

»Jeg er ikke den eneste, der deltager i forskellige løjer. Men jeg har aldrig modtaget en krone fra nogen. Jeg sender diverse forslag til en S-ven, hvor jeg politisk kan stå inde for budskabet. Det samme gør andre,« skrev han i e-mailen.

Han ønskede dog ikke at stå frem, og siden har han afbrudt alt kontakt til Politiko.dk. Han oplyste aldrig hvem denne »S-ven« skulle være.

Det vides ikke om Blå Blok Indefra er lukket frivilligt, eller om Facebook har besluttet at lukke siden.

En journalist fra Politiken skriver dog på Twitter, at siden forsvandt efter han havde kontaktet en række kilder i fagbevægelsen. Det kan ikke bekræftes, at der er en sammenhæng.

Få dage før Blå Blok Indefra blev lukket, havde flere end 16.000 trykket ‘Synes godt om’ på siden.

Læs Politikos tidligere artikler om Blå Blok Indefra: