Omstridt departementchef degraderet

Departementschefen i Justitsministeriet, Anne Kristine Axelsson, der blevet fritaget for tjeneste ifm. Christiania-sagen, forlader ministeriet og bliver i stedet departementschef i Kirkeministeriet.

Anne Kristine Axelsson flytter fra Justitsministeriet til Kirkeministeriet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få uger efter ministerskiftet skal Justitsministeriet nu også have ny departementschef. Anne Kristine Axelsson forlader ministeriet og bliver i stedet departementschef i Kirkeministeriet.

Den afgående departementschef blev fritaget for tjeneste i forbindelse med Christiania-sagen, der i december sidste år kostede daværende justitsminister Morten Bødskov (S) jobbet. Hun blev dog genindsat efter en advokatundersøgelse.

Det er finansministeren Bjarne Corydon (S), der efter aftale med kirkeministeren Marianne Jelved (R) og justitsminister Mette Frederiksen (S) har bedt Anne Kristine Axelsson om at skifte til Kirkeministeriet til marts næste år, når den nuværende departementschef, Henrik Nepper-Christensen, går på pension.

»Der har i den seneste tid været en del negativ fokus på Justitsministeriet, og der er behov for at skabe ro omkring ministeriet,« siger Corydon i en skriftlig kommentar.

»Anne Kristine Axelsson er enig i behovet for at sikre ro og har tilkendegivet, at hun ikke ønsker, at hendes person skal stå i vejen herfor. Hun har derfor sagt ja til fremover at løfte departementschefopgaven i Kirkeministeriet,« siger finansministeren.

Departementschefen forlader Justitsministeriet allerede nu. Inden hun overtager stillingen i Kirkeministeriet, vil hun »afvikle ferie og være til rådighed for særlige opgaver,« som det hedder i meddelelsen fra Finansministeriet.

Stillingen som departementschef i Justitsministeriet vil blive slået op snarest.