Omdiskuteret netavis har deltaget i interne S-møder: »Det er selvfølgelig problematisk«

Netavisen Pios chefredaktør har deltaget i flere afdelingsmøder i Socialdemokratiet.

Chefredaktør Jens Jonatan Steen afviser, at møderne bliver brugt til at koordinere mellem S og Pio, og mener ikke, at hans deltagelse i dem skulle kunne sætte spørgsmålstegn ved netavisens uafhængighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke noget samarbejde mellem Socialdemokratiet og Netavisen Pio – hverken formelt eller uformelt.

Det har både partiets pressechef og partisekretær samt mediets chefredaktør gjort meget klart, efter at Venstre i løbet af foråret har beskyldt Pio for at være »en forlænget arm for Socialdemokratiet«.

Men nu viser det sig, at Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen, flere gange har deltaget i den socialdemokratiske kommunikationsafdelings mandagsmøder på Christiansborg. Det skriver Dagbladet Information.

Ifølge avisens oplysninger drøftes der på disse afdelingsmøder normalt spørgsmål om ugens pressehåndtering, indhold til partiets profiler på de sociale medier, timing for Socialdemokratiets egne udmeldinger og lignende.

Professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet, der forsker i samspillet mellem journalistik og politik, mener, det er problematisk for en chefredaktør for et erklæret uafhængigt medie at gå til møder i et partis kommunikationsafdeling.

»Det indtryk, man kan få, er, at han på en eller anden måde kan være med til at understøtte partiets kommunikation i det medie, han nu er chefredaktør for. At det er for at koordinere, hvad de laver. Det er selvfølgelig problematisk,« siger han.

Venstres politiske ordfører Britt Bager kalder det »dybt problematisk«, at Jens Jonatan Steen har deltaget i afdelingsmøder i Socialdemokratiet.

»Jeg synes, det viser, at der ikke er nogen som helst uafhængighed i Pio,« siger hun.

»Og hvis Socialdemokratiet dækker over, at Pio ikke er varedeklareret, så har de et problem.«

Oplysningerne om møderne har Information fra en anonym kilde i Socialdemokratiet. Adspurgt af avisen om Jens Jonatan Steens deltagelse i kommunikationsafdelingens møder, efterspørger Socialdemokratiet først »dokumentation for den påstand«, men erkender senere, at chefredaktøren har siddet med ved afdelingsmøder.

I en mail til Information skriver partiet, at Jens Jonatan Steen »blandt andet« har »holdt oplæg« om netavisens arbejde. Partiet har ikke ønsket at svare på, hvor mange gange og hvornår Jens Jonatan Steen har deltaget i afdelingsmøderne, hvad han har lavet ud over at holde oplæg, og hvordan mødeaktiviteten harmonerer med påstanden om, at der intet samarbejde er mellem S og Pio.

Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen siger, at det »sagtens« kan passe, at han har deltaget i de pågældende møder«.

Han forklarer, at han ikke kan huske, hvor mange gange han har deltaget i møder »i forlængelse af den der kommunikationsafdeling«, men siger, at det måske er »en tre-fire gange«. Det er noget, han gør »for at være orienteret om, hvad der foregår på Christiansborg« og få »insider-oplysninger«, forklarer han.

Hvad der bliver snakket om på møderne, ønsker han ikke at oplyse. Møderne er »fortrolige«, siger han, og »omfattet af kildebeskyttelse«. Han afviser dog, at møderne bliver brugt til at koordinere mellem S og Pio, og mener ikke, at hans deltagelse i dem skulle kunne sætte spørgsmålstegn ved netavisens uafhængighed.

Han henviser til, at det blandt Christiansborg-journalister er almindeligt at holde uformelle møder med politikere og embedsmænd.

»Det er noget, jeg gør løbende og ser som en helt naturlig del af vores arbejde,« siger Jens Jonatan Steen til Information.

Ifølge DRs politiske korrespondent Christine Cordsen er det ikke almindeligt, at journalister sidder med ved afdelingsmøder i partiernes kommunikationsafdelinger.

»Jeg har arbejdet 25 år som politisk journalist og har aldrig deltaget i interne møder i et parti. Det er bestemt ikke noget, vi gør på DR, og jeg har heller aldrig hørt om andre uafhængige medier, der går til interne møder i partierne,« siger hun til Information.