Ombudsmanden går ind i Bendtsens gaver

Folketingets ombudsmand har bedt Økonomi- og Erhvervsministeriet redegøre for de golf- og jagture, som Bendt Bendtsen har fået betalt af store firmaer.

Tidligere erhvervsminister Bendt Bendtsen har blandt andet været på golfture på firmaers regning. Arkivfoto: Bax Lindhart Fold sammen
Læs mere

Bendt Bendtsen skal nu stille med en god forklaring.

Folketingets Ombudsmand, der er øverste myndighed på området, har bedt om en redegørelse fra Erhverv- og Økonomiministeriet for de jagt- og golfture, som Bendt Bendtsen har fået betalt af store danske virksomheder.

Kravet kommer efter, at B.T. søndag kunne afsløre, at Bendt Bendtsen var blevet politianmeldt for bestikkelse og for overtrædelse af forvaltningslovens regler om gaver, for at have modtaget 33 golf- og jagtture af danske virksomheder.

I en kort pressemeddelelse, skriver Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen.

- Folketingets Ombudsmand har netop bedt Økonomi- og Erhvervsministeriet om en redegørelse i sagen om Bendt Bendtsens deltagelse i jagtture og golfrejser. Når redegørelsen foreligger, vil ombudsmanden tage stilling til om der er grundlag for at iværksætte en undersøgelse af sagen.

Ministeriet skal blandt andet redegøre for, hvad formålet med jagterne har været og, hvem der har betalt.