Olsen Dyhr: Vi flytter os ikke nok på normeringer til børn

SF og Socialdemokratiet har igen drøftet minimumsnormeringer i forbindelser med regeringsforhandlingerne.

SF-formand Pia Olsen Dyhr, gruppeformand Jacob Mark og næstformand Lise Müller forlader dagens regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet på Christiansborg, onsdag den 19. juni 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tariq Mikkel Khan

Minimumsnormeringer i daginstitutioner er et ultimativt krav fra SF's side, hvis partiet skal stemme for finansloven senere i år.

Men ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr går det for langsomt på det område i de igangværende regeringsforhandlinger hos Socialdemokratiet.

»Vi flytter os, men vi flytter os ikke nok. Og vi er ikke i mål med normeringsspørgsmålet. Men der er ingen tvivl om, at det her bliver vi ved at kæmpe for.«

»Det er hjerteblod for SF,« siger Pia Olsen Dyhr efter torsdagens forhandlinger hos S-formand Mette Frederiksen, som forsøger at skaffe et flertal til en ren S-regering.

Sammen med minimumsnormeringer er afskaffelsen af kontanthjælpsloftet et ultimativt krav fra SF for at kunne stemme for finansloven senere i år. SF's krav gælder dog ikke under regeringsforhandlingerne.

Ifølge Olsen Dyhr er normeringer en af de større knaster i forhandlingerne, hvor Enhedslisten og De Radikale er de øvrige partier. Det samme gælder ydelser til børnefamilier.

Hun fastslår, at hun vil "kæmpe videre for børnene" ved forhandlingsbordet.

»Der er ingen tvivl om, at når man laver sådan noget her, og når man laver et regeringsgrundlag, så skal alle bøje sig mod hinanden.«

»Men det handler også om, at man skal kunne genkende sig selv i teksten«, siger Olsen Dyhr med henvisning til minimumsnormeringer.

»Vi kæmper derinde,« siger Olsen Dyhr.

Pædagogernes fagforening, Bupl, er fortaler for minimumsnormeringer. Ifølge foreningen skal der som minimum være én fuldtidsansat pædagog til tre børn i vuggestuen og mindst én fuldtidsansat pædagog til seks børn i børnehaven.

/ritzau/